Čeští Rangers režírovali výhru v derby s Islanders

Českým hokejistům nominovaným na olympijský turnaj v Turíně se v nočních zápasech NHL dařilo. Největší pozornost zasluhuje newyorské derby Islanders versus Rangers, jehož průběh zásadně ovlivnili čeští reprezentanti v dresu Jezdců. Při výhře 6:2 byli u všech branek hostí. Martin Straka dvě dal a dvě připravil, trefil se opět Petr Průcha, který v této sezoně prožívá střeleckou superformu, a bodově naprázdno nevyšel ani Jaromír Jágr. Ten skóroval jednou a asistoval třikrát. Standardně skvěle opět zachytal za Ottawu Dominik Hašek, svému Coloradu se k bodům snažil dvěma góly přispět Milan Hejduk, prosadil se i edmontonský Aleš Hemský, Jan Bulis z Montrealu a Pavel Kubina z Tampy Bay.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká kolonie v Rangers

Česká kolonie v Rangers | Foto: Miroslav Konvalina

Utkání městských rivalů se zlomilo v poslední části, kterou Rangers vyhráli 4:0. Přestože Jezdci prohrávali už po osmi minutách 0:2, do zápasu se dokázali vrátit a ve třetí třetině zasadili svému soupeři po rychlých brejcích rozhodující údery. Všechny trefy zařídila nejúderněší formace Jágr - Nylander - Straka. Petr Průcha se trefil v době, kdy si pobyt na ledě prodloužil právě na úkor Jaromíra Jágra. Jeho povedený blafák v 9. minutě byl pro hostující celek důležitým z toho důvodu, že se Rangers ihned po druhé pbrance domácích vrátili do zápasu. Čtyřgólový rozhodující nášup ve třetím dějství měli "na svědomí" dvakrát Straka, obránce Poti po Jágrově přihrávce a Švéd Nylander, kterému asistoval Jágr se Strakou.

Dominik Hašek v zápase s Carolinou ukázal, proč hokejoví experti tvrdí, že by měl v Turíně obsadit post brankářské jedničky. Strážce ottawské klece kryl 33 střel z 35 a při výhře 6:2 byl klíčovou postavou Senátorů. Jinak v poli asi nejvýrazněji zasáhl Brian Smolinski, který nahradil centra ottawské elitní formace Jasona Spezzu a připsal si dva body za gól a nahrávku stejně jako jeho křídelní partneři heatley s Alfredssonem.

Vancouver Canucks přivítali Nasville Predators advě třetiny tahali za kratší konec a museli dotahovat vedení hostí. Zápas otočili až v průběhu poslední třetiny a jednobrankové vítězství v konečné podobě 4:3 uhájili až do závěrečné sirény. Nic nebyla Predátorům platná přesilovková trefa Marka Židlického ani dvě gólové přihrávky Martina Erata. V brance Nasvillu tentokrát nestál Tomáš Vokoun, ale jeho náhradních Chris Mason.

Slovenští hokejisté Pavol Demitra a Lubomír Višňovský se zasloužili o vítězství Los Angeles Kings na ledě Colorada 3:5. Demitra se trefil dvakrát a obránce Višňovský jednou, přičemž oba přidali po aasistenci. U všech zásahů domácí Laviny se v zápise objevilo jméno Milana Hejduka. Pardubický odchovanec dvakrát snižoval náskok Králů a v úvodní třetině připravil branku pro Bretta McLeana.

Výsledky středečních zápasů NHL:

New York Islanders - New York Rangers 2:6, Atlanta - Philadelphia 3:4 v prodl., Florida - Boston 6:4, Columbus - Anaheim 1:0, Ottawa - Carolina 6:2, New Jersey - Washington 7:2, Tampa Bay - Montreal 3:4, Chicago - St. Louis 1:2, Colorado - Los Angeles 3:5, Edmonton - Minnesota 2:4, Vancouver - Nashville 4:3, San Jose - Phoenix 4:5

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme