Čeští reprezentanti porazili vysoko Bulhary a postupují

Českým reprezentantům se vydařil vstup do utkání - v 5. minutě se po zpětné přihrávce od brankové čáry trefil přesně k pravé tyči Tomáš Rosický. Jeho premiérová reprezentační trefa přinesla na naše kopačky klid, a když v 16. minutě zvýšil z přímého kopu parádní trefou Nedvěd, byli naši vytouženému vítězství o další kus blíž. Soupeř se snažil střídáním posílit útok, ale Srníčkově brance až na vyjímky příliš nebezpečný nebyl.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve 24. minutě upravil Baroš po pěkném individuálním průniku už na 3:0 a patnáct tisíc diváků na Letné se radovalo potřetí. O přestávce se zřejmě čeští reprezentanti dozvěděli v kabině, že Dánové nenechali nic náhodě, nastříleli Islandu čtyři branky za poločas a zajistili si postup z první pozice. Výkon našich ve druhém poločase nebyl už tak líbivý, ale Bulhaři úplně odešli. Další góly přidali hlavou Lokvenc, přesnou střelou z dálky Rosický a další střelou pod břevno v podání Pavla Nedvěda.

Naši se v baráži o postup mezi světovou elitu střetnou s Belgií. Ta v přímém souboji o první místo v 6. skupině prohrála v Chorvatsku 0:1 a skončila za postupujícím Chorvatskem druhá.

Branky: 5. a 70. Rosický, 16. a 76. Nedvěd, 28. Baroš, 67. Lokvenc,

Rozhodčí: Colombo - Arnault, Bequignat (všichni Francie). Žluté karty: Pažin, Petrov. ČR: Srníček - Grygera, Novotný, Řepka, Jankulovski - Poborský (79. Baranek), Rosický, Týce (27. Hašek), Nedvěd - Baroš, Lokvenc (68. Šmicer).

Bulharsko: Zdravkov - Markov, Pažin, Želev - B. Ivanov, Stilian Petrov, Balakov, Jančev (21. Berbatov), M. Petkov (73. Pejev) - G. Ivanov (64. Mančev), M. Petrov.

Tomáš Lörincz Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme