Čestí tenisté narazí v baráži na Švýcary

Čeští tenisté se v baráži o účast ve Světové skupině Davis Cupu utkají doma se Švýcarskem. V České republice se tak může představit nejlepší hráč světa, Roger Federer. Zápas se bude hrát od jedenadvacátého do třiadvacátého září.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: ATP tenis

Nejlepší tenista současnosti Federer v týmové soutěži vyhrál 31 z posledních 41 zápasů. Kvůli soustředění na první pozici sdvětového žebříčku, nehrál první kolo, ale pokaždé pomohl Švýcarům v baráži. Tomáš Berdych ho na olympijských hrách dokázal porazit, ale od té doby s ním čtyřikrát prohrál.

Češi byli pro dnešní losování nasazeni, ale dostali jednoho z nejtěžších možných soupeřů. Síla Švýcarů však záleží na Federerovi.

Jasnou jedničkou českého výběru je Tomáš Berdych. Podle trenéra Navrátila se na rozdíl od souboje s Američany nebude hrát na antuce.

Naposled hráli čeští tenisté se Švýcary v roce 98 v Curychu ten prohráli. Ovšem v součtu všech zápasů včetně Československa vyhráli 5 ze 7 zápasů.

Los baráže:

Česká republika - Švýcarsko
Srbsko - Austrálie
Rakousko - Brazílie
Peru - Bělorusko
Izrael - Chile
Británie - Chorvatsko
Japonsko - Rumunsko
Slovensko - Korea

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme