Čeští tenisté v Davisově poháru vypadli hned v prvním kole

Čeští tenisté vypadli v prvním kole Davisově poháru a v září budou hrát o udržení ve Světové skupině. Po dvou prohraných pátečních dvouhrách na půdě Argentiny neuspěli ani v dnešní čtyřhře, v níž Jan Hernych a Tomáš Zíb podlehli domácímu páru David Nalbandian, Guillermo Caňas 3:6, 6:4, 1:6 a 2:6. Argentinci tak získali potřebný třetí bod a na jejich postupu do čtvrtfinále už nic nemohou změnit ani nedělní dvouhry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

davis Cup

davis Cup | Foto: The Oficial Davis Cup Website

Nehrající kapitán českého týmu Cyril Suk nakonec nezměnil původně nahlášenou sestavu a do čtyřhry nasadil Hernycha se Zíbem. Daviscupoví nováčci v prvním setu dokázali svým soupeřům vzít podání, ale protože sami vlastní servis ztratili třikrát, prohráli 3:6. V druhé sadě se však obraz hry trochu změnil a na antuce v Buenos Aires se prosadili čeští tenisté. Ti především díky vysoké úspěšnosti prvního servisu vyhráli 6:4 a vykřesali pro Českou republiku jiskřičku postupové naděje. To ale bylo z jejich strany vše. V dalších dvou setech neudrželi pětasedmdesátiprocentní úspěšnost prvního podání a v ostatních úderech nedokázali jihoamerickým soupeřům konkurovat. V třetím i ve čtvrtém setu Hernych se Zíbem dvakrát ztratili servis a dohromady získali jen tři hry.

Čeští tenisté tak budou potřetí za sebou hrát o udržení ve Světové skupině. Nedělní dvouhry v Buenos Aires budou pouhou formalitou a je pravděpodobné, že je tenisté odehrají jen na dva vítězné sety.

Výsledek:

Argentina - ČR 3:0 po druhém dnu:

Nalbandian, Caňas - Hernych, Zíb 6:3, 4:6, 6:1, 6:2

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme