Čeští volejbalisté znají své soupeře ve skupině MS

Mistři Evropy z Itálie, výběr Spojených států amerických, Venezuela, Írán a Bulharsko. To jsou soupeři, se kterými se česká volejbalová reprezentace utká příští rok v listopadu ve skupině "C" mužského světového šampionátu. Ten se uskuteční v Japonsku, v jehož hlavním městě Tokiu se dnes složení jednotlivých skupin losovalo. Manažera české reprezentace Ivo Dubše Český rozhlas telefonicky zastihl na Slovensku a jména soupeřů pro něho byla novinkou, na kterou reagoval slovy: "Na mistrovství světa si nemůžete příliš vybírat, ale ta skupina je z našeho pohledu docela slušná."

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

smeč

smeč | Foto: FIVB

"Italové jsou úřadujícími mistry Evropy, Američany jsem si tak trochu přál, Bulharsko je stálá evropská volejbalová velmoc, Venezuela delší dobu hrála Světovou ligu a Írán je pro mě velká neznámá," doplnil Dubš stručnou charakteristiku mužstev, která se v rámci skupiny "C" postupně postaví na druhou stranu sítě než Češi. Do další fáze šampionátu postoupí čtyři nejlepší.

Vzhledem k tomu, že v současnosti ještě vůbec není jasné složení kádru pro mistrovství světa, které se koná za rok, a reprezentace stále nemá vyřešenou ani otázku, kdo mužstvo povede jako trenér, nechtěl se Dubš pouštět do spekulací o cílech českého týmu pro světový šampionát.

Bez zajímavosti pro české sportovní fanoušky určitě není jméno města, kde čeští volejbalisté odehrají základní skupinu. Jedná se totiž o Nagano, dějiště zimní olympiády z roku 1998, během níž čeští hokejisté získali zlaté medaile.

Svůj turnaj mistrovství světa v Japonsku příští rok odehrají také ženy. České reprezentantky však budou mezi elitou chybět.

Rozlosování MS ve volejbale(listopad a prosinec 2006, Japonsko)

Muži:
Skupina A (Saitama): Japonsko, Argentina, Polsko, Egypt, Portoriko, Čína.
Skupina B (Fukuoka): Brazílie, Francie, Řecko, Kuba, Německo, Austrálie.
Skupina C (Nagano): Itálie, USA, Venezuela, Bulharsko, Írán, Česká republika.
Skupina D (Sendai): SČH, Rusko, Korea, Tunisko, Kanada, Kazachstán.

Ženy:
Skupina A (Tokio): Japonsko, Korea, Polsko, Tchaj-wan, Keňa, Kostarika.
Skupina B (Sapporo): Čína, Rusko, Německo, Dominikánská republika, Ázerbájdžán, Mexiko.
Skupina C (Kóbe): Brazílie, USA, Nizozemsko, Portoriko, Kazachstán, Kamerun.
Skupina D (Nagoja): Itálie, Kuba, Turecko, Egypt, Peru, SČH.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme