Chodec Malysa měl blízko k medaili

Kolize krátce za polovinou závodu na 20 km připravila v Mnichově chodce Jiřího Malysu o úspěch na mistrovství Evropy. Do té doby se držel ve skupince pronásledující pozdějšího šampióna Franciska Fernandeze ze Španělska a místy v ní udával tón. Ztráta tempa jej však rozhodila natolik, že se v cíli objevil až na 13. místě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo ME v atletice v Mnichově

Logo ME v atletice v Mnichově | Foto: European Champiohships in Athletics

Malysovy naděje skončily na 12. kilometru, když jej vytlačil z chodníku později stříbrný Rus Andrejev a devátý chodec z loňského MS ztratil kontakt ze skupinou. Zlikvidování zhruba patnáctimetrového manka během dalších dvou kilometrů jej stálo tolik sil, že už nebyl schopen akceptovat další zrychlení skupiny. "Lokty jsou cítit prakticky neustále, ale ta kolize mě stála minimálně umístění v desítce," byl přesvědčen Malysa a netajil se, že dlouho v hlavě živil naděje i na medaili. "Dobře jsem se ve skupině pohyboval, cítil jsem se perfektně. Takhle mohu být spokojený jenom s časem, umístění je mizerné," litoval Malysa a nechal přitom otevřený svůj start na padesátce. "Bylo by to na zkušenou, to není moje doména," dodal.

Chůze - 20 km:

1. Fernandez (Šp.) 1:18:37, 2. Andrejev (Rus.) 1:19:56, 3. Molina (Šp.) 1:20:36, 4. Burajev (Rus.) 1:20,36, 5. Trocki 1:20,52, 6. Misjulja (oba Běl.) 1:20,56, 7. Gandellini (It.) 1:21,03, 8. Heffernan (Ir.) 1:21,10, ...13. Malysa 1:22,12, 20. Holuša (oba ČR) 1:26,03.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme