Cíle Sparty: postup do Ligy mistrů a zisk titulu

Postup z předkol do hlavní soutěže Ligy mistrů, zisk titulu a výhra v českém poháru jsou hlavními cíly fotbalové Sparty pro nový ligový ročník, který Pražané zahájí ve středu 24. července zápasem s Teplicemi. Na dnešní předsezónní tiskové konferenci je avizoval prezident českého vicemistra Vlastimil Košťál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Jarní krize, ve které ztratila Sparta titul, byla podle vedení způsobena absencí zkušených hráčů. Proto se v letní přestávce posílila o Karla Poborského, Miroslava Baranka a Petra Koubu. Kromě nich přišli na Letnou slovenský reprezentant Martin Petráš nebo Chorvat Daniel Cesarec. Navíc se z hostování ve Viktorii Žižkov vrátil mistr Evropy do jedenadvaceti let Michal Pospíšil.

Současný kádr Sparty je třicetičlenný a podle Košťála už s největší pravděpodobností nikdo neodejde. V případě dobré nabídky by mohl Spartu opustit pouze Radek Mynář. Podle trenéra Jozefa Jarabinského má většina hráčů blízko ke startu v prvním týmu, ale stejně tak i do rezervy, která si letos zahraje druhou ligu.

Příprava proběhla podle kapitána Sparty Jiřího Novotného podle plánu: "Myslím, že byla dobrá, hráli jsme se silnými soupeři, udělali jsme dobré výsledky a i hra našeho mužstva byla daleko lepší než na konci loňské sezóny," říká majitel dvanácti titulů pro mistra ligy. Sparta v přípravných duelech s vyjímkou dvou vždy zvítězila, což je podle Novotného důležité zejména pro sebevědomí hráčů: "Hráči si potom více věří. Myslím, že i když se jedná jen o přípravu, je dobře, že jsme ty zápasy zvládli."

První ostrý zápas sehraje Sparta už příští středu proti Teplicím v rámci úvodního ligového kola. Původně se mělo hrát v sobotu 27. července, ale vzhledem k účasti Teplic v poháru Intertoto se utkání odehraje dříve. Týden po prvním ligovém kole nové sezóny čeká Spartu další důležitý zápas. Ve středu 31. července nastoupí ve druhém předkole proti vítězi dvojutkání Torpedo Kutaisi - B36 Torshavn. První vzájemné měření sil zvládl lépe tým z Gruzie. Kutaisi zvítězilo 5:2.

Ondřej Prokop, Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme