Cipro vydržel na lavičce Teplic pět kol, mužstvo vede Straka

Po příbramském Jiřím Kotrbovi a Vladimíru Borovičkovi z Bohemians se stal František Cipro třetím trenérem, který musel předčasně opustit lavičku svého klubu. Již po pěti ligových kolech vedení Teplického klubu odvolalo bývalého kormidelníka Slavie. Tým prozatím povede dosavadní asistent František Straka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

František Cipro

František Cipro | Foto: Stanislav Peška

Teplice po pěti odehraných zápasech figurují na patnáctém, předposledním místě ligové tabulky s pouhými třemi body a dvanácti inkasovanými góly. Místo boje o pohárové příčky zatím přemýšlejí o úniku z pásma sestupu. Cipro v loňském ročníku dotáhl tým skvělým finišem až k sedmému místu v konečné tabulce, jenže v zákulisí se spekulovalo, že to byla z velké části zásluha Františka Straky, který byl v dubnu doplněn do realizačního týmu. Ani letošní letní přestávka však nijak nenasvědčovala tomu, že by se severočeský klub měl dostat do problémů.

Teplice vítězně procházely přípravou, v níž přehrály například i Spartu, v Poháru Intertoto pak deklasovaly Kaiserslautern 4:0 a zdálo se, že by se mohly vrátit mezi přední české kluby. Jenže Severočeši vstoupili do ligy nešťastnou prohrou na Spartě, přes dobré výkony prohráli doma se Slavií a naposledy i v Liberci.

Pětapadesátiletý Cipro přišel do Teplic před rokem po třináctém kole místo Dušana Uhrina staršího. Největší úspěchy jako kouč slavil v polovině devadesátých let ve Slavii, s níž získal v roce 1996 po devětačtyřiceti letech mistrovský titul a postoupil až do semifinále Poháru UEFA. Poté působil v Tirolu Innsbruck (1997-1999), znovu ve Slavii a posléze v druholigovém rakouském Linci.

Karel Fejfar Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme