ČMFS před valnou hromadou - škatule hejbejte se

Černý rok má za sebou domácí fotbal. Korupční aféra v obou profesionálních soutěží se táhne od jara a teprve včera přišlo to, po čem fotbalová veřejnost od prvního korupčního případu volala. Výkonný výbor Českomoravského fotbalového svazu rozhodl, že nové vedení českého fotbalu se bude volit dřív než bylo plánováno.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČMFS

ČMFS

Fotbalové vedení se bude měnit 15. dubna příštího roku, tedy o dva měsíc dřív, než bylo v plánu. Není to ale žádné překvapení. Členové výkonného výboru prý jen čekali, až budou známi všichni aktéři korupční aféry a to by mělo být začátkem příštího roku.

Jaroslav Vacek: Předpokladem je, že by na této valné hromadě osoby, které jsou touto kauzou nějak zatíženy, neměly být ani delegáty ani kandidáty na jednotlivé funkce.

Říká místopředseda fotbalového svazu. Stále ještě Českomoravského fotbalového svazu, což by také až tak doslova po dubnové valné hromadě platit nemuselo. Není žádným tajemstvím, že v současném domácím fotbale proti sobě stojí dvě křídla. To české reprezentují hlavně současný předseda Jan Obst, sparťanský prezident Vlastimil Košťál a právě Jaroslav Vacek. Moravské pak má v čele olomouckého ředitele Jiřího Kubíčka a prvního místopředsedu svazu Pavla Mokrého. A zatímco Moravě zatím současný systém dvoukomorového svazu naprosto vyhovuje, protože bez souhlasu jejích lidí neprojde ve výkonném výboru vůbec nic, česká strana by ráda stanovy výrazně změnila. Což ale bude podle místopředsedy Vacka velmi složité:

Jaroslav Vacek: Jsem mírný pesimista. Nicméně předpokládám, že minimálně některé úpravy, které zjednoduší jednání téhle valné hromady, aby nehrozilo, že bude docházet k patovým situacím.

Hodně napoví už přípravy valné hromady, na nichž se představí jednotliví kandidáti. Na předsednický post zatím ohlásili kandidaturu dva muži: brněnský šéf a senátor Vlastimil Sehnal a prezident Sparty a manažer reprezentace Vlastimil Košťál. Toho by ještě ale mohla pozastavit případná korupční aféra. Hlavní obvinění Sparty je prý na spadnutí. Anebo moravská vstřícnost českému návrhu. Košťál totiž nabídl v médiích Moravě, že stáhne kandidaturu, pokud budou olomoucký Kubíček a jeho stoupenci slyšet na návrh dvoukomorového uspořádání Svazu. Budou to prostě před i při valné hromadě 15. dubna velké zákulisní fotbalové šachy.

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme