Colorado a San Jose postupují dál, Hejduk a Michálek nahrávali

Hokejisté Colorada a San Jose si zahrají čtvrtfinále play off NHL. Avalanche vyhráli pátý duel v Dallasu 3:2 v prodloužení a celou sérii získali 4:1. Jednu asistenci si v dresu vítězů připsal Milan Hejduk. Sharks vyřadili Nashville také 4:1 na zápasy, když v tom posledním zvítězili na ledě Predators 2:1 i díky nahrávce Milana Michálka. Ve Východní konferenci vede 3:2 na zápasy Buffalo po výhře nad Philadelphií 3:0, a také Carolina. Hurricanes zdolali Montreal 2:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Hejduk

Milan Hejduk | Foto: Hráči NHL

Colorado rozhodlo o svém postupu přes Dallas ve 14. minutě prvního prodloužení, kdy se trefil veterán Andrew Brunette. Výborným výkonem podpořil vítězství gólman Lavin Jose Theodore, který si poradil s padesáti střelami soupeře. Dallas, který postoupil do play off z druhého místa v Západní konferenci, ovládl smutek. Gólman Marty Turco zůstal po posledním klaksonu sezony nevěřícně stát v brance a několik minut bez hnutí koukal do ledu.

Naopak radost ovládla kabinu San Jose, které vydřelo čtvrté vítězství nad Nashvillem. Milan Michálek byl u prvního gólu zápasu, když přesným pasem našel v přesilovce Steva Berniera a ten vteřinu před koncem úvodní třetiny otevřel skóre.

Predators zradila vlastní nedisciplinovanost. Také druhý gól totiž dostali svěřenci Barryho Trotze v oslabení,když na trestné lavici seděl kvůli zbytečnému oplácení Martin Erat, který se ohnal po obránci Kylu McLarenovi. Ten předtím srazil na led hvězdu Nashvillu Paula Kariyu. Domácí od gólu na 0:2 nezachránilo ani hlasité bučení jejich fanoušků. Kariya pak sice snížil po Židlického pasu, to ale bylo ze strany Nashvillu všechno.

Ve Východní konferenci se Carolině povedl dokonalý obrat v sérii. S Montrealem prohrála oba úvodní domácí zápasy, ale třemi výhrami v řadě vývoj otočila. Hurricanes opět vyšly přesilovky, ve kterých dali oba góly a pátý duel vyhráli 2:1. Na vítězné brance Matta Cullena se asistencí podílel obránce František Kaberle.

Buffalo se z dvou posledních porážek vzpamatovalo podstatně lépe, když doma Philadelphii přehrálo jednoznačně 3:0. Ryan Miller vychytal první nulu v play off během své krátké kariéry v NHL. Nejlepší zákrok večera předvedl proti pokusu Petra Nedvěda. Hvězdný útočník Flyers Peter Forsberg vyšel poprvé v letošním play off bodově naprázdno.

Východní konference:

Buffalo - Philadelphia 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 7. Connolly, 40. Dumont, 45. Afinogenov
Střely na branku: 33:24
Diváci: 18.690
Stav série: 3:2

Carolina - Montreal 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Branky: 5. Staal, 34. M. Cullen (F. Kaberle) - 40. Kovaljov
Střely na branku: 28:31
Diváci: 18.887
Stav série: 3:2

Západní konference:

Dallas - Colorado 2:3 v prodl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:1)

Branky: 25. Jokinen, 43. Guerin - 34. Dowd, 40. Sakic (Hejduk), 74. Brunette
Střely na branku: 52:30
Diváci: 18.532
Konečný stav série: 1:4

Nashville - San Jose 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

Branky: 52. Kariya (Židlický) - 20. Bernier (M. Michálek), 34. Marleau
Střely na branku: 35:36
Diváci: 16.061
Konečný stav série: 1:4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme