Coulthard se letos dočkal prvního vítězství

Skot David Coulthard z týmu McLaren - Mercedes vyhrál Velkou cenu Monaka vozů formule 1. Na městském okruhu v Monte Carlu byl v čele od startu až do cíle. Druhý dojel vedoucí muž průběžného pořadí seriálu Němec Michael Schumacher na Ferrari a třetí pozici obsadil jeho bratr Ralf s Williamsem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Formule 1

Formule 1 | Foto: Prost GP

Michael Schumacher si dnešním druhým místem upevnil vedení v celkovém hodnocení mistrovství světa. Na druhém místě figuruje Ralf Schumacher spolu s týmovým kolegou Juanem Pablem Montoyou, který však dnešní závod nedokončil.

Skotský pilot David Coulthard, který se radoval z prvního vítězství v sezóně, měl výborný start. Dokázal předjet vítěze kvalifikace Montoyu a do první zatáčky vjel na vedoucí pozici. Hned v úvodním kole si vytvořil více než sekundový náskok.

Prvním závodníkem z vedoucí čtyřky, který zamířil do boxů, byl Michael Schumacher ve 42. kole. Zpět na trať se vrátil na čtvrté pozici. V této době měl Coulthard před Montoyou náskok více než čtyř vteřin a stále jej zvyšoval. Montoya ale musel ve 48. kole odstoupit kvůli závadě na motoru. Na druhé místo se místo něj posunul Ralf Schumacher, jenž hned zamířil do boxů. Zpátky za Coultharda se ale nestihl vrátit, předjel ho starší bratr Michael. Na Skota ztrácel téměř půl minuty. Ten svůj náskok využil k zastávce v boxech a vrátil se za šest vteřin na trať.

Pořadí na čele se už nezměnilo a David Coulthard si mohl vychutnat radost z dvanáctého vítězství v kariéře. Závod dokončilo pouze dvanáct vozů z dvaadvaceti.

Výsledky - Velká cena Monaka:

1. Coulthard (Brit./McLaren) 1:45:39,055 hod., 2. M. Schumacher (Něm./Ferrari) -1,050, 3. R. Schumacher (Něm./Williams-BMW) - 1:17,450, 4. Trulli (It./Renault), 5. Fisichella (It./Jordan), 6. Frentzen (Něm./Arrows), 7. Barrichello (Braz./Ferrari) všichni -1 kolo, 8. Heidfeld (Něm./Sauber), 9. Irvine (Brit./Jaguar), 10. De la Rosa (Šp./Jaguar) všichni -2 kolo

Průběžné pořadí MS po sedmi závodech:

1. M. Schumacher (Něm.) 60 bodů, 2. Montoya (Kol.) a R. Schumacher (Něm.) oba 27, 4. Coulthard (Brit.) 20, 5. Barrichello (Braz.) 12, 6. Button (Brit.) 8

Pohár konstruktérů:

1. Ferrari 72, 2. Williams 54, 3. McLaren 24, 4. Renault 11, 5. Sauber 8, 6. Jordan 4

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme