Csaplára střídá na slávistické lavičce Jarolím

Trenér Josef Csaplár byl kvůli špatným výsledkům odvolán od fotbalistů pražské Slavie, které místo něj povede Karel Jarolím. Vedení klubu s novým koučem uzavřelo smlouvu do 30. června roku 2006, Jarolím se na lavičce objeví poprvé v sobotním derby proti Spartě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

Jarolíma oslovila Slavia v neděli a v úterý oficiálně s ním jednala o spolupráci. "Ve hře byla také varianta, že realizační tým bude pokračovat ve stejném složení. Nakonec jsme se ale rozhodli pro změnu," uvedl předseda představenstva klubu Brit Matthew Collecott, který se jednání zúčastnil po telefonu.

Csaplár působil ve Slavii od loňského ledna, smlouvu měl do 30. června příštího roku. Dvaačtyřicetiletý trenér je již jedenáctým propuštěným koučem v tomto ligovém ročníku.

Jarolímovým úkolem bude vybojovat druhé místo v tabulce a tím pádem start v předkole Ligy mistrů. Mužstva se poprvé ujme ve středu na dopoledním tréninku. "Rád bych navázal na práci, kterou jsem tady před čtyřmi lety začal. Máme nějakou ztrátu, ale naším cílem nemůže být nic jiného, než se o druhé místo pokusit," řekl nový kouč, jehož asistenty budou Petr Vrabec a Miroslav Janů.

Osmačtyřicetiletý Jarolím, který ve Slavii působil i jako hráč, už červenobílé také trénoval. Od roku 1999 byl asistentem Františkem Cipra a po jeho odchodu do Rakouska vedl tým od listopadu 2000 do května 2001. V nelehké jarní části dovedl mužstvo ke druhému místu, přesto s ním vedení neprodloužilo smlouvu. V lize vedl v minulosti i Příbram, naposledy trénoval do loňského prosince Slovácko.

Vlastimil Vlášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme