Čtveřice semifinalistek Wimbledonu je kompletní

Američanky Venus Williamsová a Lindsay Davenportová, Ruska Maria Šarapovová a Francouzka Amélie Mauresmová. Tak vypadá čtveřice nejúspěšnějších tenistek letošního ročníku Wimbledonu. Mužská čtvrtfinále jsou na programu zítra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Venus Williamsová

Venus Williamsová | Foto: Jiří Hošek

Ruská tenistka Maria Šarapovová se ještě více přiblížila obhajobě wimbledonského titulu, k němuž jí nyní chybějí dvě výhry. Světová dvojka porazila v dnešním ruském čtvrtfinále Naděždu Petrovovou 7:6, 6:3 a londýnským travnatým turnajem stále prochází bez ztráty setu. V semifinále narazí na dvojnásobnou wimbledonskou šampionku Venus Williamsovou ze Spojených států. Ta nejprve nadělila Mary Pierceové z Francie 'kanára' a v druhé sadě zvládla lépe dramatický tie-break.

Potřetí v kariéře postoupila do semifinále Amélie Mauresmová z Francie, která stále čeká na vítězství na grandslamovém turnaji. Třetí nasazená hráčka dnes porazila unavenou Rusku Anastasii Myskinovou, jež ve Wimbledonu absolvovala tři třísetové zápasy, po sadách 6:3 a 6:4. O finále bude Mauresmová bojovat se světovou jedničkou, Američankou Lindsay Davenportovou, která vyřadila Rusku Světlanu Kuzněcovovou po setech 7:6, 6:3.

Výsledky čtvrtfinále dvouhry žen:

Šarapovová (2-Rus.) - Petrovová (8-Rus.) 7:6 (8:6), 6:3, Mauresmová (3-Fr.) - Myskinová (9-Rus.) 6:3, 6:4, Davenportová (1-USA) - Kuzněcovová (5-Rus.) 7:6 (7:1), 6:3, V. Williamsová (14-USA) - Pierceová (12-Fr.) 6:0, 7:6 (12:10).

Semifinálové dvojice: Davenportová - Mauresmová, V. Williamsová - Šarapovová.

Adam Pražák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme