Čtvrtfinále Ligy mistrů začali lépe Bayern a Manchester

Manchester v La Coruni vyhrál 2:0 zásluhou dvojice Beckham, Van Nistelrooij a před odvetou na Old Traffordu mají blízko mezi nejlepší čtyřku. Také Real Madrid v Mnichově dlouho vedl gólem Geremiho, ale Bayern v posledních devíti minutách výsledek zásluhou Effenberga a Pizzara otočil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Bayern vyhrál pět ze šesti předchozích duelů s Realem, ale tentokrát se nechal zaskočit. Už v deváté minutě měl kamerunský reprezentant Geremi velkou šanci a o tři minuty později překonal Kahna střelou z osmnácti metrů. Real byl na koni a Francouz Zidane ho dál vedl do útoku. Bayern bez zraněného Scholla hrál bez nápadu. Až v 72. minutě kopal Effenberg penaltu za Pavonův faul na Salihamidžiče, ale nedal. O deset minut později si to ale vynahradil po narážečce s Elberem a střídající Pizzaro v závěru zajistil obhájci trofeje výhru.

Manchester United začal v La Coruni ve velkém stylu a po čtvrthodině dal Beckham gól z 35 metrů. Domácí odpověděli náporem, ale brankář Barthez byl neprůstřelný. Naopak ještě před přestávkou prošel obranou Silvestreho centr a Nizozemec Van Nistelrooij vstřelil svůj devátý gól v Lize mistrů. Giggs mohl přidat ještě třetí branku, obešel i brankáře Molinu, ale zakončit už nedokázal. Trenéra Fergusona může mrzet jen to, že si Keane obnovil zranění a už před přestávkou odkulhal.

Bayern Mnichov - Real Madrid 2:1

Branky: 82. Effenberg, 88. Pizzaro - 12. Geremi.

Bayern Mnichov: Kahn - Sagnol (63. Salihamidžič), Kuffour, R. Kovač, Lizarazu - Hargreaves, Effenberg, Jeremies (83. N. Kovač), Sergio (63. Pizzaro) - Elber, Santa Cruz.

Real Madrid: Cesar Sánchez - Salgado, Hierro, Pavon, Roberto Carlos - Geremi (83. Conceicao), Makelele, Helguera, Solari (76. McManaman), Zidane - Raúl.

Deportivo La Coruňa - Manchester United 0:2

Branky: 15. Beckham, 41. Van Nistelrooij.

La Coruňa: Molina - Scaloni, Naybet, Cesar, Romero - Mauro Silva, Sergio, Víctor (87. Duscher), Valerón (68. Djalminha), Fran (60. Makaay) - Tristán.

Manchester: Barthez - G. Neville, Johnsen, Blanc, Silvestre - Beckham (90. P. Neville), Butt, Keane (45. Fortune), Scholes - Giggs, Van Nistelrooij (76. Solskjaer).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme