Čtyřkanoe vybojovala na dvoustovce zlato, Hottmar byl třetí

Dva cenné kovy získali čeští reprezentanti poslední den evropského šampionátu v rychlostní kanoistice v italském Miláně. Čtyřkanoe ve složení Petr Procházka, Jan Břečka, Karel Kožíšek a Petr Fuksa zvítězila ve finále na trati 200 metrů, na stejné vzdálenosti vybojoval kajakář Pavel Hottmar bronz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvartetu Procházka, Břečka, Kožíšek a Fuksa se podařil husarský kousek. Díky dnešnímu vítězství zkompletoval řadu tří titulů z evropských šampionátu na této trati v jedné kategorii v řadě. Petr Procházka popsal závod jako v podstatě jednoduchý. Naší lodi se povedlo dobře odstartovat a prvenství vybojovala systémem start - cíl. Jan Břečka pak doplnil, že si na medaili mysleli, ale během mistrovství a před samotným finálovým závodem netušili, jestli dosáhnou na kov nejcennější. Až díky jasnému průběhu finálové jízdy začal Břečka ve zlato věřit.

Pavel Hottmar na singlkajaku získal bronz na Evropském šampionátu podruhé. Jedna medaile z tohoto kovu už mu na zdi visí. Získal ji předloni. Obě se podle něj dají srovnat, přičemž více si váží té dnešní, protože se konkurence na evropském šampionátu rok od roku zlepšuje.

Naopak kanoista Martin Doktor nepřidal ke včerejšímu třetímu místu na kilometru žádné umístění na stupních vítězů, přestože absolvoval hned tři finálové závody. Na pětistovce skončil čtvrý, v singlu na 200 metrů pátý a s Procházkou v deblkanoi na stejné trati šestý.

Vedoucí výpravy Petr Mokrý zhodnotil vystoupení české výpravy na šampionátu jako vcelku úspěšné. Je také podle něj dobrým příslibem pro mistrovství světa, které se pojede příští měsíc v polské Poznani.

Milan Kopp, Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme