Cyklista Ullrich už nebude stíhán pro podezření z dopingového podvodu

Státní zastupitelství v německém Bonnu se dohodlo s cyklistou Janem Ullrichem na zastavení trestního stíhání pro podvod. Slavný sportovec podezřelý z dopingu se "vykoupil" zaplacením šestimístné sumy v eurech veřejně prospěšným organizacím a do státní pokladny. Podezření z užívání zakázaných látek se ale nezbavil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Ullrich

Jan Ullrich | Foto: cs.wikipedia.org

21 měsíců trvající vyšetřování je u konce. Podle státního zástupce Freda Apostela se podařilo nashromáždit přesvědčivé důkazy, že někdejší miláček Německa a vítěz Tour de France dopoval. Přesto Jan Ullrich alespoň prozatím nepůjde k soudu.

Dohoda se státním zastupitelstvím se ale týká pouze podezření z podvodu v neprospěch bývalého Ullrichova zaměstnavatele, stáje T-Mobile. Někdejší špičkový cyklista odmítá, že by zaplacením vysoké částky přiznal svou vinu. Státní zastupitelství se zase brání nařčení, že prodalo spravedlnost za peníze, a argumentuje tím, že šlo v první řadě o to rozkrýt dopingovou síť kolem španělského lékaře Fuentese.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme