Cyklistická dopingová aféra rozhýbala i německou politiku

Generace EPO. Tak překřtila německá média špičkové cyklisty proslulé stáje Telekom, kteří se v těchto dnech houfně přiznávají k užívání krevního dopingu. Obří skandál kolem užívání zakázaných látek v hojně sledovaném sportovním odvětví hýbe i politickou scénou. Tam se řeší otázka, jak podvádějící sportovce i dodavatele dopingu citelně postihnout.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky

Léky | Foto: Archiv ČRo

Ještě do parlamentních prázdnin by Spolkový sněm měl posvětit tzv. "antidopingový zákon," který už v březnu schválila vláda. Zatím se totiž otázka užívání zakázaných látek ve sportu objevovala jen v odstavci 6a zákona o lécích a to ještě velmi všeobecně.

Experti i mnozí politici ale novou legislativu považují za naprosto nedostatečnou, protože sankce vůči podvádějícím sportovcům jsou velmi mírné. Podle listu Handelsblatt požaduje spolková vláda po společnosti Deutsche Telekom, aby přestala dávat peníze do zdiskreditované cyklistiky.

Telefonní společnost to ale zatím nemá v úmyslu. Podle odborníků na marketing jí tak hrozí ztráta už beztak pošramocené image. Profesionální cyklistiku se rozhodl už dále nesponzorovat německý drůbežářský koncern Wiesenhof.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme