Czech open vyhrál Balrog a Tatran

V Praze dnes skončil největší florbalový turnaj světa Czech Open. Elitní kategorii mužů ovládli švédské kluby, když se ve finále střetli švédští mistři Balrog Oilers s obhájci prvenství Pixbo Wallenstam. Šťastnější byli podobně jako ve finále švédské nejvyšší soutěže Olejáři z Balrogu, když porazili vítěze posledních tří ročníků Pixbo 5:3. Mezi ženami podruhé v historii vyhrály florbalistky Tatranu Střešovice. Ve finále 12. ročníku porazily ve finále finský tým Tapanilan Erä 1:0 díky brance Petry Valjentové již z 18. sekundy utkání.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Florbalisté Pixba Wallenstam nedokázali počtvrté v řadě vyhrát turnaj Czech Open a prémií ve výši 200 tisíc korun si premiérově odvážejí hráči úřadujícího švédského mistra Balrogu Oilers. Dramatický souboj dvou nejlepších klubů planety sledovalo v pražské T-Mobile aréně přes šest a půl tisíce diváků, tedy rekordní návštěva na florbalu v České republice.

Po bezbrankové úvodní třetině se jako první do střelecké listiny zapsal Andreas Johansson ve 22. minutě, kdy potrestal chybu Dahla. Ten vzápětí na druhé straně natřelil tyčku. V závěru druhé třetiny zvýšil z brejku Dalbjer, když po dvou nevyužitých přesilovkách Pixba zvýšil vedení Olejářů. Ve třetí třetině hráči Balrogu navázali na předchozí dějství a postupně navýšili skóre až na propastných 4:0. Po té ovšem Pixbo vzchopilo a dokázalo dokonce snížit na rozdíl jediné branky, trefili se dvakrát Fredrik Nyth a jednou Henrik Quist. V power play ale potvrdil výhru Balrogu Helgesson.

Z českých zástupců je nejúspěšnější druhý tým minulého ročníku FBC Ostrava. Ta prohrála v boji o bronz s Finnstou IBK 4:5 až po samostatných nájezdech. Finské hvězdy po sobotním vyřazení od Pixba také na penalty nastoupili k zápasu na 2x20 minut jen s jedním hráčem na střídání a tentokrát v rozstřelu uspěli. Pepino sice vedlo díky rychlým brankám Kyselého a Daniše 2:0, ale Finnsta stav otočila. Ostravané pak dvakrát dotáhli ztrátu a Skácel si tři minuty před koncem vynutil nájezdy. Při nich byl ze strany českého vicemistra úspěšný jen reprezentant Ostřanský, zatímco za Finy skórovali Helme a Strömsten.

V ženské části turnaje se podruhé v historii radovaly ze zisku titulu florbalistky Tatranu Střešovice. Ve finále 12. ročníku porazily ve finále finský tým Tapanilan Erä 1:0 díky brance Petry Valjentové již z 18. sekundy utkání. Omlazený kádr Střešovic navázal na triumf z roku 1997. Na třetí místo dosáhly úřadující české mistryně FBC Liberec, které zvítězily v duelu o bronz nad finským EVVK 4:0.

Elitní kategorie mužů:

Finále: Balrog Oilers - Pixbo Wallenstam 5:3 (0:0, 2:0, 3:3) Branky a nahrávky: 22. A. Johansson (Dalbjer), 39. Dalbjer (Helgesson), 47. Helgesson, 51. Hasselberg (A. Johansson), 60. Helgesson - 54. Nyth (Quist), 55. Nyth (Sköglund), 59. Quist (Sköglund). Vyloučení: 7:1. Využití: 0:2. Diváků: 6583.

O třetí místo: FBC Pepino Ostrava - Finnsta IBK 4:5 po sam. nájezdech (2:2) Branky: 10. a 24. Daniš, 10. Kyselý, 38. Skácel - 14. a 32. Halme, 11. Purmonen, 21. Ahola, rozhodující nájezd Strömsten.

Ženy:

Finále: Tatran Techtex Střešovice - Tapanilan Erä 1:0 (1:0). Branka: 1. Valjentová.

O 3. místo: EVVK (Fin.) - FBC Liberec 0:4 (Klusáčková, Pacáková, P. Chybová, Polreichová).

Kategorie B mužů:

Finále: Rubene (Lot.) - Sokol Mladá Boleslav 5:4 (Malkavs 2, Ingists 2, Vidzis - Bouška 2, Fojta, Izakovič).

O 3. místo: Cambridge Floorball Club - TJ Znojmo 4:8 (Svanberg, Nyström, Lundberg, Matsson - Sláma 2, Janků 2, Mahr, Virgl, Šťasta, Rada).

Junioři:

Finále: Tapanilan Erä (Fin.) - Bulldogs Brno 4:1 (Lehtonen, Rissanen, Kosola, Kapanen - Koutný).

Václav Pešička Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme