Ďábly dělí od zisku Stanley Cupu jediná výhra

Hokejisté New Jersey zvítězili v pátém zápase finále zámořské NHL nad Anaheimem 6:3 a od zisku Stanley Cupu je dělí jediná výhra. O držiteli slavné trofeje se tak může rozhodnout už v sobotu, kdy se v Anaheimu hraje šestý duel. Na třetím vítězství Ďáblů se jedním gólem podílel Patrik Eliáš. Naopak Mocným Kačerům nepomohla ani branka a nahrávka útočníka Petra Sýkory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš

Patrik Eliáš | Foto: Hráči NHL

Zápas začal výborně pro Mighty Ducks, už po dvaačtyřiceti sekundách se trefil Petr Sýkora. Diváci v Continental Airlines aréně se tak dočkali gólu už v první třetině, což se v předešlých čtyřech utkáních nestalo. Anaheimu vydržela radost z vedoucí branky do čtvrté minuty, kdy vyrovnal Rheaume. Za další čtyři minuty se Ďáblům podařilo zápas otočit. Přesilovku za faul na svou osobu využil Patrik Eliáš. Gionta pak vstřelil třetí gól domácích, ale puk dopravil do sítě úmyslně ramenem a rozhodčí ho správně neuznali. Místo dvoubrankového náskoku tak přišlo vyrovnání, které zařídil Rucchin po přihrávce Sýkory. Gionta si vše vynahradil po přestávce, kdy s pomocí několika tečí hokejistů Anaheimu dostal Ďábly podruhé v zápase do vedení. Ani to však Kačery nezlomilo a Pahlsson vyrovnal na 3:3. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu New Jersey. Za dvě minuty po vyrovnávací brance vystřelil Gionta a puk se odrazil od brusle Pandolfa do sítě bezmocného Giguera. Potřetí v utkání se už Anaheimu vyrovnat nepodařilo. Ve třetí třetině rozhodl Jamie Langenbrunner dvěma góly o třetí výhře domácích a vedení v sérii 3:2.

Finále - 5. zápas:

New Jersey Devils - Anaheim Mighty Ducks 6:3 (2:2, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 4. Rheaume (Stevenson, Brylin), 8. Eliáš (Rafalski, Gomez), 24. Gionta (Pandolfo), 29. Pandolfo (Gionta, Stevens), 46. Langenbrunner (Rupp, S. Niedermayer), 53. Langenbrunner (Gionta) - 1. P. Sýkora (Oates), 13. Rucchin (P. Sýkora, Kariya), 27. Pahlsson (R. Niedermayer, Carney)
Rozhodčí: McCreary, Devorski - Murphy, Nowak
Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0
Střely na branku: 37:23
Diváci: 19.040

Výsledky předcházejících zápasů: 3:0, 3:0, 2:3 v prodl, 0:1 v prodl.

Stav série: 3:2

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme