Dallas poprvé v play off porazil Colorado

Hokejisté Philadelphie vyhráli čtvrtý duel prvního kola play off NHL. Flyers porazili i díky gólu Petra Nedvěda 5:4 a srovnali stav série na 2:2. V dresu Sabres přihrál na dvě branky Aleš Kotalík. Stejně se vedlo také Carolině, která vyhrála v Montrealu 3:2. Hrozbu vyřazení odvrátil Dallas. Poprvé dokázal porazit Colorado, v Denveru 4:1, a snížil na 1:3 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Philadelphia musela třikrát dotahovat náskok Sabres, až deset minut před koncem třetí třetiny dostal Flyers poprvé do vedení svým premiérovým gólem v play off R. J. Umberger. Hvězdou duelu byl vyhlášen jeho spoluhráč Peter Forsberg, který dva góly včetně vítězného v poslední minutě dal a na další nahrál. Buffalo stačilo už jen snížit na konečných 4:5. Flyers se mohli spolehnout také na svého gólmana Roberta Escheho, který zlikvidoval spoustu vyložených šanci soupeře.

Zatímco Buffalo a Philadelphia využilo stoprocentně domácí prostředí, v sérii mezi Montrealem a Carolinou je tomu přesně naopak. Canadiens nejprve uspěli dvakrát na ledě Hurricanes, kteří v pátek v noci podruhé vyhráli v Montrealu. Hurricanes vedli po první třetině 2:0, Montreal ale v prostřední části vyrovnal. Rozhodující třetí gól vstřelil ve 46. minutě Rod Brind'Amour, který se v play off trefil už počtvrté.

Dallas nastupoval na led Colorada s vědomím, že porážka pro něj znamená rychlý konec sezóny. Domácí navíc vedli od 5. minuty po brance Brada Richardsona 1:0. Jenže za necelé tři minuty vyrovnal Jere Lehtinen a ve druhé třetině Nicklas Hagman a Bill Guerin získali pro Stars rozhodující náskok. Mezi druhým a třetím gólem Dallasu předvedl možná klíčový zákrok zápasu obránce Willie Mitchell. Brankář Dallasu Marty Turco totiž špatně vyjel pro puk a střelu Iana Laperriera do prázdné branky zastavil právě Mitchell. Dallas ale vyhrál zaslouženě, Colorado přestřílel v poměru 39:23.

Východní konference:

Philadelphia - Buffalo 5:4 (1:2, 1:0, 3:2)

Branky: 24. a 60. Forsberg, 13. Desjardins, 44. Nedvěd, 50. Umberger -11. a 47. Briere (na druhou Kotalík), 3. Vanek (Kotalík), 60. Grier
Střely na branku: 33:30
Diváci: 20.092
Stav série 2:2

Montreal - Carolina 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)

Branky: 26. Pěrežogin (Plekanec), 33. Souray - 11. Justin Williams, 12. Ward, 46. Brind'Amour
Střely na branku: 25:30
Diváci: 21.273
Stav série 2:2

Západní konference:

Colorado - Dallas 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky: 5. Richardson - 24. a 59. Hagman, 8. Lehtinen, 39. Guerin
Střely na branku: 23:39
Diváci: 18.007
Stav série: 3:1

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme