Další medaile českých paralympioniků

Stolní tenisté Tomáš Přibyl a Martin Zvolánek získali na paralympijských hrách stříbrnou medaili. Ve finále soutěže družstev v kategorii vozíčkářů kvadruplegiků bojovali tři hodiny se čtveřicí Korejců, ale za mohutného povzbuzování tribun podlehli 1:3 na zápasy. Přitom ještě před třemi dny nebylo jisté, zda Přibyl bude moci soutěžit, protože se mu vrátily problémy po zánětu močového měchýře. Ty ustoupily až po nasazení antibiotik. Další druhé místo získalo družstvo žen v kategorii 6+10 (stojící). Jolana Davídková, Jana Mojová, Eva Peštová a Michala Žáková porazily v semifinále Francii 3:2, ve finále pak prohrály s Číňankami 0:3.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na medaili dnes nedosáhl nikdo z českých plavců, jejich vystoupení v Aquatic centru se neslo ve znamení čtvrtých míst. Ta obsadili Věra Spilnnerová (mentálně postižená, kategorie S14) v závodě na 100 metrů volný způsob, Kateřina Hnátková (zrakově postižená, SB14) na 100 metrů prsa i Lukáš Urbánek s vývojovou vadou končetin (S10) v závodě na 400 metrů volný způsob.

Na atletickém stadiónu si diskař Rostislav Puhlmann v kategorii paraplegiků S57 dohodil výkonem 11,39 metru pro páté místo.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme