Další zlato ze štafety putuje do Norska

Štafeta norských běžců na lyžích získala zlatou medaili na mistrovství světa v Oberstdorfu v závodě na 4x10 kilometrů. Stříbro vybojovali domácí Němci, bronz putuje do Ruska. České kvarteto Jiří Magál, Lukáš Bauer, Martin Koukal a Petr Michl obsadilo osmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v lyžování

MS v lyžování | Zdroj: ČTK

Složení našeho kvarteta konzultoval reprezentační trenér se samotnými závodníky. První dva úseky měli jet ti dva nejsilnější, aby se udržel kontakt a jelo se na medaili. Naši se chtěli umístit lépe, než se jim dosud od roku 1989 povedlo. Právě v roce 1989 skončili třetí na mistrovství světa v Lahti a od té doby byli na velkých podnicích nejlépe sedmí. Dnes doufali alespoň v šesté místo.

Náskok Nora Tora Ruud Hofstada z posledního úseku už nemohl nikdo ohrozit. K mocnému finiši se ale vzmohl Němec Axel Teichmann, který v cílové rovince předjel Rusa Bolšakova. Němci ani nezkusili podat protest na Rusy a Nory, kteří na špatně značené trati projeli před druhou předávkou špatným koridorem. Naši zaostali za předpoklady. Mágálovi nejeli lyže podle představ, Bauerovi se utrhlo poutko u hůlky, Koukal sice něco ze ztráty ubral, ale Michl ve výsledcích opět klesl. Celkově to znamenalo osmé místo se ztrátou 3:24 min na vítěze.

Výsledky: Muži - štafeta na 4x10 km: 1. Norsko (Hjelmeset, Estil, Berger, Hofstad) 1:39:04,4 hod., 2. Německo (Filbrich, Schlütter, Angerer, Teichmann) -17,7, 3. Rusko (Pankratov, Ročev, Dementěv, Bolšakov) -18,7, 4. Itálie - 44,9, 5. Rakousko -1:36,5, 6. Francie -1:37,6, 7. Švédsko - 3:10,3, 8. Česká republika (Magál, Bauer, Koukal, Michl) -3:24,4, 9. Estonsko -4:16,8, 10. Kazachstán -4:17,2.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme