Dalším vrcholem pro Šebrleho bude narození potomka

Ohromnou radost nám na mistrovství Evropy v atletice v Mnichově udělal desetibojař Roman Šebrle. Poprvé v historii samostatné České republiky totiž vybojoval na evropském šampionátu zlatou medaili. Atletika však není teď pro našeho borce vším, protože s manželkou Evou očekávají první přírustek do rodiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle

Roman Šebrle | Zdroj: ČTK

Romane, po zisku titulu mistra Evropy jste ze stadiónu odcházel dost pozdě, stihl jste ten titul oslavit?

Na chvíli jsem si sedl s tátou a manželkou, pak na mě samozřejmě čekali maséři a trenéři a pár závodníků, kteří nezávodili ve vesnici. Šampaňské bouchalo, ale bylo to jen opravdu takové decentní a ve dvě se šlo spát.

Když atlet po desetiboji druhý den vstává, bolí ho celé tělo. Bylo to vstávání dnes lepší se zlatou medailí v kapse?

Určitě to bylo lepší. Hlavně jsem nemusel vstávat v šest a mohl jsem spát až do jedenácti. Bez nervozity se mi spalo úplně nádherně a zlatá medaile k tomu určitě přispěla.

Tělo bolelo méně?

Tělo bolelo víc. Bolelo úplně všechno. Po mistrovském desetiboji je všechno horší, takže i teď to všechno cítím...

Teď Vás čeká jiný vrchol sezóny - rodinný. Čekáte potomka. Jaké budou přípravy?

(smích)Přípravy už proběhli. Teď už je to jen očekávání, takže doufám jen, že to bude v pořádku a už se hrozně moc těším.

Stihnete ještě nějaké závody?

Určitě ano. Nechci ještě skončit se sezónou, protože je docela brzo. Ještě uvidím, jaké starty a kde si vyberu. Asi do týdne se rozhodnu, co dál.

Dá se skloubit narození potomka se závoděním? Prý chcete být u porodu...

No, musím to skloubit. Samozřejmě u porodu chci být a podpořit tam manželku. Termínově to vychází na 14. září, takže myslím, že tak nějak se to podaří. Uvidíme...

Už víte, jestli to bude kluk nebo holka?

Ne, vůbec nevím. My jsme si říkali, že bysme to nikdy ani vědět nechtěli. Zjistit jsme si to tedy nenechali a teď už to vydržíme. Myslím, že to bude příjemné překvapení a je mi úplně jedno, jestli to bude kluk nebo holka.

A dostane malý (nebo malá) zlatou medaili z Mnichova jako dárek?

(smích)No, tu už snad dostal přece, než se narodil...

Petr Souček, Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme