Daniela Bedáňová míří žebříčkem vzhůru

První vydání pořadí nejlepších světových tenistek v letošním roce registruje Danielu Bedáňovou na 25-tém místě. A to je nejvýše v její dosavadní krátké kariéře. Posunula se na něj díky postupu mezi poslední čtyři hráčky minulý týden na turnaji v Gold Coast.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dája Bedáňová

Dája Bedáňová | Foto: Wimbledon

Prokousat se až do semifinále turnaje okruhu WTA se osmnáctileté blondýnce povedlo potřetí. Přesto úplně spokojena nebyla. "Škoda semifinále s Belgičankou Justine Heninovou. I když popravdě - moc šancí jsem proti ní neměla. Ale předtím jsem porazila tři slabší hráčky a nakonec prohrála se sedmou na světě, takže to byl dobrý začátek roku," přece jen uznala Daniela Bedáňová. Podobný názor má i její trenér a otec v jedné osobě Jan Bedáň. "Dája odehrála v Gold Coast čtyři zápasy, porážku s Heninovou nebrala jako tragédii."

Tento týden hrají tenistky velký turnaj v Sydney za účasti prakticky celé špičky. Česká jednička se ale už může jen dívat. Hned v prvním kole nestačila na Amelii Mauresmovou z Francie, devátou hráčku světa, jejíž skalp už minulý rok v Moskvě získala. "Ani tentokrát to nebylo špatné a v tie-breaku druhého setu jsem vedla 6:4. Jenže moje tři lehké chyby vývoj otočily a já ji pak už nebyla schopna zastavit. Škoda," lituje Bedáňová promarněné šance. V závěru roku se čtvrtfinalistka loňského grandslamového US Open potýkala se zraněním svalového úponu pod levým kolenem, které ji nepustilo do finálového turnaje Fed cupu. Přípravu na letošní sezónu pak absolvovala v prosinci jako už tradičně v proslulé Boletieriho akademii na Floridě. "Celý listopad jsem nemohla hrát, takže jsme začínali vlastně od nuly. Fyzička, údery, taktika. Bylo to náročné, ale snad to k něčemu bude," věří Daniela Bedáňová.

Do prvního grandslamového turnaje roku Australian open, které začne 14. ledna, půjde tenistka žijící s rodiči v německém Leonbergu poprvé jako nasazená. "Je to výhoda, nemůžu v prvních dvou kolech dostat na žebříčku lepší než 33. hráčku. Ale na druhou stranu vyfasuju někoho, kdo bude právě ve velké formě a to mi pak nasazení nepomůže," přemítá Bedáňová, která na okruhu WTA nikdo neřekne jinak než Dája.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme