DÁNSKO NAHÁNÍ STRACH

Chovancova nominace: 24 hráčů, jeden nováček a tři brankáři

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

S velkým respektem připravuje trenér Jozef Chovanec svoje mužstvo na další pokračování kvalifikační cesty za postupem na světový šampionát roku 2002. Nasvědčuje tomu už nominace hráčů pro utkání v Kodani s Dánskem a v Teplicích se Severním Irskem. Vešlo se do ní totiž rekordních 24 borců. Přitom dvě rozdílná mužstva, na každý zápas jedno, Chovanec rozhodně stavět nebude. "Vynucují si to okolnosti. Nemůžeme nic podcenit. Nejenom zranění, ale také karty. První zápas v Kodani budou stát kvůli trestu Řepka a Bebjl, totéž, pokud v Kodani uvidí žlutou, hrozí Nedvědovi, Kollerovi a Rosickému pro utkání v Teplicích. Nebylo by dobré na poslední chvíli povolávat náhradníky z dovolené, ligová sezona už bude za námi," vysvětluje reprezentační kormidelník, který asi necítí, že by měl před důležitými bitvami nůž na krku. "Na to se musíte zeptat pana Obsta," nepříliš laskavě zhodnotil situaci. Určitě překvapilo zařazení libereckého obránce Petra Johany, jediného nováčka ve výběru. "Sledovali jsme ho nejednou, zaujal nás svými ligovými výkony. Zaslouží si nominaci," vysvětlil stručně Chovanec. Nominaci tří brankářů, mezi nimiž nefiguruje Ladislav Maier, tradiční reprezentační dvojka, pak odůvodnil slovy: "Láďa je zraněný a nemáme jistotu, že se dá do 2. června stoprocentně dohromady. A tři brankáři proto, abychom měli jistotu, že v případě zranění nebudeme mít problémy. A pomůže to i náročné přípravě." Národní fotbalové mužstvo se sejde příští středu v Praze, kde se bude připravovat až do pátečního odletu do Kodaně. Tam, na Národním stadionu, sehraje v sobotu 2. června od 19 hodin možná klíčový duel celé kvalifikace. Ihned po jeho skončení se vrátí do Prahy, odkud se v neděli přesune do Teplic. Na teplických Stínadlech pak nastoupí ve středu 6. června od 17 hodin proti Severnímu Irsku. V obou případech, vždy o den dříve, se se stejnými soupeři střetne v evropské kvalifikaci i jedenadvacítka. V pátek 1. června od 19 hodin změří síly v Odense s Dánskem, v úterý 5. června v Praze na Strahově se Severním Irskem.

Nominace české fotbalové reprezentace pro utkání s Dánskem a Severním Irskem: brankáři: Radek Černý (Slavia Praha, 2/0), Tomáš Poštulka (Sparta Praha, 7/0), Pavel Srníček (Brescia Calcio, 41/0) obránci: Marek Jankulovski (SSC Neapol, 5/0), Petr Johana (SLovan Liberec, 0/0), Jiří Novotný (Sparta Praha, 25/2), Karel Rada (Eintracht Frankfurt, 42/4), Tomáš Řepka (AC Fiorentina, 43/1), Roman Týce (Mnichov 1860, 7/0), Tomáš Ujfaluši (Hamburger SV, 4/0), Tomáš Votava (Mnichov 1860, 11/0) záložníci: Miroslav Baranek (1. FC Köln, 12/2), Radek Bejbl (Racing Lens, 57/3), Patrik Berger (FC LIverpool, 41/18), Tomáš Galásek (Ajax Amsterdam, 11/0), Pavel Nedvěd (Lazio Řím, 53/12), Jiří Jarošík (Sparta Praha, 5/0), Karel Poborský (Lazio Řím, 65/4), Tomáš Rosický (Borussia Dortmund, 12/0) útočníci: Milan Baroš (Baník Ostrava, 1/1), Jan Koller (RSC Anderlecht Brusel, 24/15), Pavel Kuka (Slavia Praha, 84/27), Vratislav Lokvenc (1. FC Kaiserslautern, 37/2), Vladimír Šmicer (FC Liverpool, 48/18).

Miroslav Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme