Dany Heatley: exhibice v exhibici

Utkání hvězd zámořské hokejové NHL mělo jediného hrdinu - mladého Dany Heatleyho. Dvaadvacetiletý útočník Atlanty zaznamenal čtyři branky, na další přihrál a navrch přidal proměněný samostatný nájezd. To vše však na výhru Východní konference nestačilo. Západ, stejně jako při dovednostních soutěžích, zvítězil. Heatleyho koncertu přizvukovali dva Češi v dresech poražených, Jaromír Jágr přihrál na tři branky, obránce Hamrlík se spokojil s jednou asistencí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Dany Heatley v 53. pokračování Utkání hvězd vyrovnal rekord v počtu vstřelených branek a postavil se po bok velikánů Gretzkyho, Lemieuxe, Damphousse a Gartnera. Atlanta potápějící se na dně celé NHL neskýtá možnost mohutného zápisu do statistik, Heatley tak využil exhibiční utkání, aby na sebe upozornil.

K úctihodnému kousku mu pomohli i Češi, kteří se zápasu účastnili. Roman Hamrlík mu přihrál na první branku, Jaromír Jágr si v zápase připsal tři asistence. Washingtonský útočník hrál ve formaci spolu s Finem Jokinenem a Heatleym, i když původní rozdělení bylo jiné.

Západní konference - Východní konference 6:5 po sam. nájezdech (3:2, 1:2, 1:1 - 0:0), nájezdy 3:1

Branky a nahrávky: 8. Forsberg (Näslund, Lidström), 9. Modano (Whitney, Schneider), 16. Gáborík (Schneider, Fjorodov), 33. Jovanovski (Iginla, Gáborík), 42. MacInnis (Fjodorov, Gáborík), rozhodující sam. nájezd Guerin - 6. Heatley (Hamrlík), 11. Heatley (Jágr, Jokinen), 23. Heatley (Jokinen), 34. Heatley (Jokinen, Jágr), 50. Jokinen (Jágr, Heatley). Rozhodčí: O'Halloran, LaRue - Morin, Nowak. Diváci: 18.000.

Sestavy:

Západní konference: Roy (21. Thibault, 41. Turco) - Blake, Lidström, Brewer, Jovanovski, MacInnis, Schneider - Selänne, Modano, Guerin - Näslund, Forsberg, Bertuzzi - Fjodorov, Weight, Iginla - Gáborík, Kariya, Whitney. Trenéři: Marc Crawford, Dave Lewis.

Východní konference: Chabibulin (21. Brodeur, 41. Lalime) - Poti, Ozolinš, Chára, Gončar, Hamrlík, Stevens - Jágr, Roenick, Kovaljov - Heatley, Marián Hossa, Murray - O'Neill, St. Louis, Lecavalier - Jokinen, Šatan, Thornton. Trenéři: Jacques Martin, Ken Hitchcock.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme