Denizlispor poslal z Poháru UEFA Spartu

Fotbalisté Sparty Praha skončili svou pouť pohárovou Evropou. V Denizlisporu prohráli 0:2 a po domácí výhře 1:0 jsou vyřazeni. Oba góly vítězů vstřelil útočník Özkan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha | Foto: Jan Rosenauer

Domácí vsadili na divoký začátek a na Blažkovu branku se během úvodních deseti minut valil jeden útok za druhým. Po úvodním náporu Denizlisporu sparťané přidali na důrazu v napadání a turecký klub měl hned problémy. Většinu nebezpečných akcí táhl Michalík a také byl nejčastějším střelcem. Jednou mířil mimo a pak se trefil přímo do náruče gólmana Heinena.

V době, kdy se už zdálo, že má Sparta zápas pod kontrolou, přišla hrubá chyba Mareše. Obránce Sparty neustrážil Özkana a ten hlavičkové prodloužení od Kabáta dokázal využít chabou střelou do Blažkova protipohybu. Denizlisporu narostla křídla. Ilyas pálil nad a Kabát ve 28. nastřelil z trestného kopu tyč.

Sparta sice na poslední čtvrthodinu první půle převzala iniciativu, ale jediným výsledkem byl Poborského centr, s nímž si překvapený Heinen poradil na poslední chvíli akrobatickým zákrokem.

V 53. minutě zažila Sparta další kritický okamžik. Novotný zůstal sám v obraně při brejku domácích, jeho pokus zachytit kolmý pas na Benčíka byl marný a slovenský útočník měl cestu k brance otevřenou. Blažek Benčíka stáhnul, uviděl žlutou kartu a Özkan z nařízené penalty přidal druhý gól.

Statickou hru rozhýbal až příchod Zelenky. Hodně slibně vypadala akce Poborského v 67. minutě. Záložník se ale po Michalíkově pasu při kličce na gólmana dostal z úhlu a jeho zpětný centr už Jarošík nedokázal hlavou usměrnit mezi tyče.

V posledních deseti minutách Sparta posílila ofenzívu ještě o Čížka, ale v její hře už byla cítit marnost. V 89. minutě sice vyslal nejnebezpečnější střelu na Heinena z hranice šestnáctky Zelenka, ale brankář robinzonádou svůj tým uchránil od pohromy a mohl se vrhnout do divokých oslav.

Denizlispor - Sparta Praha 2:0 (1:0)

Branky: 23. a 54. z pen. Özkan. Rozhodčí: Weiner - Glindermann, Kadach (všichni Něm.). ŽK: Cimen, Tandogan - Blažek, Novotný. Diváci: 15.000. První zápas 0:1, postupuje Denizlispor.

Denizlispor: Heinen - Servet, Cimen, Kratochvíl - Tandogan, Kabát (90. Özgür), Ertugrul, Ilyas (75. Serdal), Hietanen - Özkan, Benčík (83. Ersan).

Sparta: Blažek - Grygera, Novotný, Hübschman, Mareš (80. Čížek) - Poborský, Jarošík, Petráš, Michalík - Baranek (46. Kincl), Pospíšil (63. Zelenka).

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme