Desetina sekundy chyběla Neumannové k dalšímu bronzu

Česká běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová skončila v kombinačním závodu na nepopulárním bramborovém stupínku. Naše závodnice, která právě dnes oslavila devětadvacáté narozeniny, vybíhala do druhé části, pěti kilometrů volnou technikou, z osmého místa se ztrátou téměř 29 sekund na první dvojici ruských běžkyň Danilovová, Lazutinová. Ze zlata se nakonec radovala právě Danilovová před stříbrnou Lazutinovou. Třetí skončila o špičku lyže před Neumannovou Kanaďanka Scottová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Neumanová 2

Kateřina Neumanová 2 | Foto: Armáda ČR

Olga Danilovová s Larisou Lazutinovou si v úvodní části kombinace, závodem na 5 kilometrů klasicky, vytvořily rozhodující náskok, který si obě v druhé části suverénně udržely. Do cíle dojela nakonec na první příčce Danilovová s téměř sedmisekundovým náskokem na svou krajanku. Neumannová se postupně propracovala z osmé na čtvrtou pozici a finišovat začala z pátého místa za další Ruskou Čepalovovou, kterou se jí podařilo předběhnout. Zprava však zaútočila kanadská běžkyně Beckie Scottová a české závodnici se její útok už odrazit nepodařilo. Z dalších českých běžkyň skončila na 44. místě Helena Balatková, o tři místa za ní doběhla Kamila Rajdlová. Hanušová se neprobojovala v první části kombinace mezi padesátku nejlepších, a v druhé tak startovat nemohla.

Výsledky kombinace běžkyň na lyžích: 1. Danilovová 24:52,13 min., 2. Lazutinová (obě Rus.) -6,9, 3. Scottová (Kan.) -17,8, 4. Neumannová (ČR) -17,9 , 5. Bauerová (Něm.) -19,0, 6. Čepalovová -19,2... 44. Balatková 2:13,7 , 47. Rajdlová (obě ČR) -2:17,5 .

Karel Vojíř Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme