Detroit získal po čtrnácti letech titul v NBA

Basketbalisté Detroitu získali titul v zámořské NBA. V pátém finále porazili Los Angeles Lakers 100:87 a celou sérii vyhráli 4:1. Pistons se z třetího triumfu v historii klubu radují po čtrnácti letech. Cenná trofej se tak po pěti sezónách, v nichž kralovali pouze hráči Lakers a San Antonia, vrátila do Východní konference.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hráči Pistons s trofejí

hráči Pistons s trofejí | Zdroj: ČTK

Detroit tak dokonal překvapení, podle zámořských médií jedno z největších v historii finálových duelů v NBA. Zatímco experti očekávali jasné vítězství Lakers, Pistons prohráli jediný duel a navíc až v prodloužení. Nečekaným triumfem navázali na roky 1989 a 1990.

V pátém zápase v Auburn Hills byla rozhodující druhá a třetí čtvrtina, ve kterých si Pistons vytvořili dvaadvacetibodový náskok. Hosté zaostávali především v doskakování, které ovládl domácí Ben Wallase, když takto získal dvaadvacet míčů a navrch přidal osmnáct bodů. Ještě o tři body více zaznamenal jeho spoluhráč Richard Hamilton. Lakers nepomohlo ani čtyřiadvacet bodů Kobeho Bryanta. Nejužitečnějším hráčem série byl vyhlášen rozehrávač Detroitu Chauncey Billups.

Finále - 5. zápas:

Detroit - Los Angeles Lakers 100:87 (konečný stav série 4:1)

Výsledky předchozích zápasů: 87:75, 91:99 po prodl., 88:68, 88:80

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme