Devátý hrací den na Australian Open

První semifinále dvouhry žen bude reprízou wimbledonského boje o titul, utkají se Američanka Serena Williamsová a Ruska Šarapovová. V mužské dvouhře na sebe narazí nejvýše nasazený Švýcar Federer a Rus Safin.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer

Roger Federer | Foto: EPA

Souboj obhájce se čtyřnásobným vítězem turnaje vyzněl jasně pro loňského šampiona Rogera Federera. Třiadvacetiletý Švýcar v každém setu vzal rychle o jedenáct let staršímu Američanovi Andre Agassimu servis, svůj ani jednou neztratil a tak vyhrál 6:3 a dvakrát 6:4. V semifinále vyzve Federera v repríze loňského duelu o Melbournský titul Rus Marat Safin, který až nečekaně snadno 6:2, 6:4 a 6:2 vyřadil Slováka Dominika Hrbatého.

Mezi ženami vítězka z před dvou let Američanka Serena Williamsová nedala šanci Francouzce Amelie Mauresmové a její příští soupeřkou bude Ruska Maria Šarapovová. Sedmnáctiletá tenistka špatně začala, ale po třech sadách o to lépe zakončila utkání s Krajankou Světlanou Kuzněcovovou.

Český tenis uspěl v ženské čtyřhře. Gabriela Navrátilová s Michaelou Paštikovou postoupily mezi nejlepší čtyři páry. To samé se nepovedlo Tomáši Berdychovi ve dvojici s Rumunem Pavlem.

Osmadvacetiletá Navrátilová a o čtyři roky mladší Paštiková při své premiérové účasti v Melbourne ve čtvrtfinále vyřadily americko-italský pár Jennifer Russellová, Mara Santangelová a o místo ve finále se utkají s patnáctou nasazenou americkou dvojicí Lindsay Davenportová, Corina Morariuová.

Výsledky čtvrtfinále: Muži dvouhra: Federer (1-Švýc.) - Agassi (8-USA) 6:3, 6:4, 6:4, Safin (4-Rus.) - Hrbatý (20-SR) 6:2, 6:4, 6:2.

Ženy dvouhra:
Šarapovová (4-Rus.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 4:6, 6:2, 6:2, S. Williamsová (7-USA) - Mauresmová (2-Fr.) 6:2, 6:2.

Muži čtyřhra:
Melzer, Waske (Rak./Něm.) - Berdych, Pavel (ČR/Rum.) 7:6 (7:3), 7:6 (10:8).

Ženy čtyřhra:
G. Navrátilová, Paštiková (ČR) - Russellová, Santangelová (USA/It.) 6:2, 6:3, Myskinová, Zvonarevová (7-Rus.) - Daniiliduová, Prattová (16-Řec./Austr.) 6:4, 6:3, Kuzněcovová, Moliková (6-Rus./Austr.) - Hantuchová, M. Navrátilová (SR/USA) 6:3, 6:0, Davenportová, Morariuová (15-USA) - Medinaová-Garriguesová, Safinová (Šp./Rus.) 6:1, 3:6, 6:1.

Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Ram, Martinezová (Izr./Šp.) - Friedl, Husárová (8-ČR/SR) 6:7 (4:7), 6:1, 7:6 (8:6).

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme