Djokovič vyhrál poprvé v kariéře prestižní Turnaj mistrů

Třetí tenista žebříčku ATP Srb Novak Djokovič dokázal na Turnaji mistrů zopakovat vítězství ze skupiny nad Nikolajem Davyděnkem z Ruska a ve finále porazil pátého hráče světa po setech 6:1 a 7:5. Jednadvacetiletý rodák z Bělěhradu se stal posledním vítězem v Šanghaji, protože od příštího roku se bude tradiční tenisová tečka sezony hrát v Londýně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál Turnaj mistrů

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál Turnaj mistrů | Zdroj: ČTK

Kromě triumfu a tučné prémie ve výši 1,24 milionu dolarů si z nejlidnatějšího čínského města odváží Djokovič také bonus v podobě mercedesu. Navíc se přiblížil na rozdíl pouhých deseti bodů v žebříčku k druhému hráči světa Rogeru Federerovi, který na Masters Cupu vypadl v základní skupině.

Vstup do zápasu vyšel lépe srbskému debutantovi. Djokovič získal první sadu v poměru 6:1 za 33. minut a ani při vstupu do druhého setu to nevypadlo, že by měl sedmadvacetiletý Rus klást velký odpor. Hned v první hře si nedokázl udržet podání a pustil svého soupeře do brejku. Jednadvacetiletý Srb měl první příležitost na ukončení zápasu při podání Davyděnka za stavu 5:3, ale ten ve svém prvním velkém finále odvrátil dva mečboly. Djokovič znejistěl, ale podával na vítězství. Ovšem dvojchybou Davyděnkovi daroval první brejk v utkání a bylo vyrovnáno 5:5. Vítěz letošního Australian Open už ale další drama nepřipustil, vzal si Rusův servis zpět a při vlastním podání čistou hrou poslední turnaj letošního roku ukončil.

Dvouhra - finále:
Djokovič (Srb.) - Davyděnko (Rus.) 6:1, 7:5.

Čtyřhru ovládli Kanaďan Daniel Nestor a Srb Nenad Zimonjič. Ve finále proti nejvýše nasazeným americkým bratrům Bobu a Miku Bryanovi nedovolili soupeři získat ani set a mohli se tak radovat z vítězství 7:6 a 6:2. Nestor si zopakoval v Šanghaji triumf z loňska, kdy vyhrál s Markem Knowlesem z Baham. Vítězný pár letos zvládl na Turnaji mistrů všech pět zápasů a zároveň si tím zajistil i post světových jedniček mezi deblisty na konci sezony.

Čtyřhra - finále:
Nestor, Zimonjič (2-Kan./Srb.) - B. Bryan, M. Bryan (1-USA) 7:6 (7:3), 6:2.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme