Řenč získal na mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu stříbrnou medaili. Křivánková skončila pátá

Stříbrnou medaili vybojoval Tomáš Řenč na mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu v nizozemském Almere. Simona Křivánková obsadila páté místo. Řenč potvrdil výbornou formu poté, co v polovině srpna na závodě Ironman Kalmar ve Švédsku vytvořil nové české maximum v dlouhém triatlonu 7:54:07.

Tento článek je více než rok starý.

Almere Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Triatlonista Tomáš Řenč

Triatlonista Tomáš Řenč | Zdroj: Profimedia

V sobotu získal stříbrnou medaili v jednom z nejstarších triatlonových závodů na světě časem 8:00:44. Nestačil jen na Dána Kristiana Högenhauga, za kterým zaostal o necelých sedm minut.

Druhé místo uhájil v závěru před dalším dánským triatlonistou Mortenem Brammerem Olesenem o 42 sekund.

Je to úžasný pocit, znamená to pro mě moc, říká vítězka pražského triatlonu Kahlefeldt Vodičková

Číst článek

„Před posledním okruhem mi manželka řekla, že Olesen je za mnou jenom minutu, a když nezrychlím, tak mě předběhne. Tak jsem běžel, co to šlo. Dal jsem do toho maximum. A nakonec jsem to udržel, i když mě rychle dotahoval,“ uvedl Řenč v tiskové zprávě.

Absolutním vítězem Challenge Almere, v jehož rámci se ME konalo, se stal Jihoafričan Matthew Trautman v čase 7:50:15. Řenč byl celkově třetí. „Jsem hrozně moc spokojený. Ti dva přede mnou dnes byli rychlejší a jejich tempo jsem nedokázal akceptovat, takže jsem v tom závodě prodal všechno, co jsem mohl,“ prohlásil.

Závod žen vyhrála Nizozemka Yvonne Van Vlerkenová, na kterou Křivánková ztratila 25:29 minuty. Od medaile dělilo českou závodnici přes devět minut. „Jsem s výsledkem maximálně spokojená. Zvláště když to byl letos už můj šestý dlouhý triatlon a před dvěma týdny jsem byla nachlazená,“ řekla Křivánková.

 

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme