Do finále Ligy mistrů proti Manchesteru postoupila Barcelona

Fotbalisté Chelsea trofej pro vítěze Ligy mistrů nezískají ani letos. Loni ji ztratili až v penaltovém rozstřelu ve finále, letos skončili už v semifinále, přestože jej měli dobře rozehrané. V deváté minutě se dostal londýnský tým v zápase proti Barceloně zásluhou krásné střely Michaela Essiena do vedení, od 66. navíc hrál po vyloučení Abidala proti deseti mužům. V třetí minutě nastavení ale Andrés Iniesta vyslal první pokus Španělů na branku, který stačil na postupovou remízu 1:1. Doma totiž remizovali 0:0, a tak se Manchesteru United postaví v římském finále hraném 27. května právě oni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Hráče Chelsea rozlítil norský rozhodčí Övrebö. Právě jemu kladli za vinu své zklamání. Podle jejich názoru jim upřel tři penalty, po posledním sporném momentu dokonce domácí záložník Michael Ballack sudího pronásledoval přes půlku hřiště a řval na něj, jak viděl situaci on.

Barcelona, která se musela obejít bez zraněných Márqueze a Henryho a potrestaného Puyola, se celý zápas nedokázala prosadit přes zhuštěnou defenzivu "Blues". Poprvé na gólmana Petra Čecha vystřelil až v nastavení Iniesta, a zajistil tak svému týmu účast ve finále. V něm se Katalánci utkají s Manchestrem, který už v úterý vyřadil Arsenal.

Chelsea - FC Barcelona 1:1 (1:0)

Branky: 9. Essien - 90.+3 Iniesta. Rozhodčí: Övrebö - Holen, Nebben (všichni Nor.). ŽK: Essien, Alex, Ballack, Drogba - Alves, Eto'o, Iniesta. ČK: 66. Abidal (Barcelona). Diváci: 37.857. První zápas 0:0, postoupila Barcelona.

Chelsea: Čech - Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole - Anelka, Lampard, Essien, Ballack, Malouda - Drogba (72. Belletti). Trenér: Hiddink.

Barcelona: Valdés - Alves, Touré, Piqué, Abidal - Xavi, Busquets (85. Krkic), Keita - Messi, Iniesta (90. Gudjohnsen), Eto'o (90. Sylvinho). Trenér: Guardiola.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme