Do Sparty vtrhnul Michal Bílek s asistentem Sieglem

Vedení fotbalové Sparty dnes oficiálně představilo nového trenéra "A" mužstva. Včera odvolaného Stanislava Grigu nahradil další někdejší hráč letenského klubu a dosavadní kouč Viktorie Plzeň Michal Bílek. Také post asistenta obsadil bývalý sparťan. Nabídka z Letné donutila svléknout prvoligový dres Mostu Horsta Siegla. Sedmatřicetiletý kanonýr ze dne na den ukončil svou hráčskou kariéru a bude plně k dispozici hlavnímu trenérovi Bílkovi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Bílek

Michal Bílek | Zdroj: ČTK

Bílkův příchod do Sparty byl už od včerejška veřejným tajemstvím, definitivně ho však zástupci pražského klubu i samotný Bílek potvrdili až dnes. Při své inauguraci se Bílek nechal slyšet, že chystá další změny v realizačním kádru a že rozhodně nebude trpět nedisciplinovanost žádného z hráčů. Není proto vyloučen ani pohyb v hráčském kádru, a to i z výkonnostních důvodů.

S pomocí nového asistenta Horsta Siegla chce Bílek ze Sparty vytvořit silný tým. "Celá kabina musí být jedna velká skupina. Není možné, aby nějak fungovaly rozdělené skupinky," řekl na tiskové konferenci. Chce na svou stranu získat fanoušky. "I oni by s námi měli tvořit jeden tým, očekávám od nich velkou podporu. Chtěl bych je touto cestou požádat, aby si odpustili negativní reakce směrem k vlastním hráčům," narážel na chování sparťanských příznivců, kteří otevřeně vyjadřují nespokojenost se současnými výkony Sparty.

Bílek měl sice v Plzni platný kontrakt, ale na základě gentlemanské dohody mohl v případě takto atraktivní nabídky odejít. "Odchod z Plzně ale nebyl úplně jednoduchý, protože jsem tam podepsal tříletou smlouvu a vybudoval jsem si tam tým, který fungoval," řekl bývalý sparťanský záložník.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme