Domácí Němci zahájí vyřazovací část šampionátu

Fotbalové mistrovství světa dnes vstupuje do své vyřazovací části. Jako první se v K.O. systému představí domácí Němci. V zápase proti Švédsku je bude sledovat celá země. Odborníci se přou o to, jaký dopad by na šampionát mělo případné vyřazení hostitelské země. Němci si ale takovou alternativu v podstatě nepřipouštějí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jürgen Klinsmann

Jürgen Klinsmann | Zdroj: ČTK

"Teprve semifinále by pro nás bylo úspěchem," vytyčil německé reprezentaci vysoký cíl její kouč Jürgen Klinsmann. Ten by brzké vyřazení svých svěřenců považoval doslova za katastrofu.

V případě porážky v mnichovském osmifinále vyprchá ze šampionátu jeho báječná atmosféra, varují jedni. Němcům hodně záleží na tom, aby se světu předvedli jako dobří hostitelé, a tak se jeho fanoušci ztotožní s jinými týmy, kontrují oponenti, mezi nimi i profesor Gunter Gebauer.

"Záleží na tom, jak německé mužstvo vypadne. Jestliže prohraje po bojovném a dobrém výkonu, národ začne sám sebe litovat. Velká část německého publika ale začne fandit jiným týmům. To jsme viděli na Euru 2004, kdy byl německý národní tým taky brzy vyřazen. Přesto byl ale turnaj vnímán jako podařené mistrovství," tvrdí profesor Gebauer ze Svobodné univerzity v Berlíně.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme