Domácím týmům se na Západě nedařilo

Oproti prvním zápasům, kdy v~Západní konferenci potvrdily vítězstvím lepší postavení po základní části všechny čtyři týmy, se v~noci na pondělí dařilo více hostům. Ve všech utkáních museli diváci přihlížet marné snaze domácích, a tak se série po prvních dvou utkáních stěhují na ledy pátého až osmého týmu západu za stavu 1:1. Z~českých hráčů se střelecky prosadil pouze Martin Havlát, tentokrát ale ani jeho gól Ottawě k~výhře nepomohl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanley Cup

Stanley Cup

Nedisciplinovanost v~první třetině připravila hráče Nashvillu u možnost dostat se do vedení 2:0 v~sérii se San Jose. Pětkrát byli v~úvodním dějství domácí vyloučeni a třikrát je za to hosté potrestali. Především nejlepší střelec základní části Jonathan Cheechoo se činil a podílel se na všech třech brankách svého celku. Nejprve otevřel v~šesté minutě skóre zápasu a vstřelil tak vítězný gól celého střetnutí, aby následně mohl u zbylých dvou gólů San Jose asistovat.

Druhou branku hostů vsítil dokonce při dvojnásobné přesilovce z~pozice mezi kruhy v~polovině sedmnácté minuty Marleau, když už předtím domácí jen s~vypětím všech sil zabránili skórovat na brankové čáře Cheechooovi. O dalších šedesát sekund později využil pokračující přesilovou hru Mark Smith a hosté se dostali na koně. Z~něho už do konce utkání nesesedli i díky skvělému brankáři Toskalovi, který si tak připsal první vítězství v~kariéře v~play-off a hned s~nulou.

Srovnat sérii na 1:1 se překvapivě povedlo i Edmontonu. Ten už v~prvním utkání potrápil favorita celého Stanley cupu Detroit a v~druhém utkání už o nadějně rozehrané utkání nepřišel. Do vedení šli ve třinácté minutě hosté, když se druhým gólem v~play-off prosadil obránce Chris Pronger. Domácí vyrovnali o dvě minuty později. Po nahrávce Roberta Langa rozvlnil síť za zády Rolosona Jason Williams.

V~osmé minutě druhé třetiny dokonce strhl vedení na stranu domácích Henrik Zetterberg, ale do třetí třetiny nakonec s~jednogólovým náskokem vstupovali Olejáři. Ve třicáté sedmé minutě totiž vyrovnal Fernando Pisani a za necelou minutu poslal Edmonton do vedení Winchester. Detroit se sice v~poslední třetině pokoušel utkání zdramatizovat, ale ani střelecká převaha 14:8 k~vytouženému cíly nevedla. Naopak třináct sekund před koncem trefil prázdnou branku domácích Jarret Stoll a Edmonton si tak připsal důležitou výhru z~ledu soupeře v~poměru 4:2.

V~Ottawě se dohromady třikrát povedlo týmům otočit vývoj utkání. Do vedení šil v~páté minutě po dorážce Bryana Smolinskiho domácí, ale ještě do konce první třetiny vyrovnal Martin St. Louis po kombinaci s~Václavem Prospalem, který využil chyby v~rozehrávce Senátorů. V~osmé minutě druhého dějství podklouzl na obrané modré slovenský obránce Zdeno Chára a pro hostujícího Richardse nebylo problém strhnout vedení na stranu Tampy Bay. Druhý zvrat v~zápase nastartoval Martin Havlát, který svým druhým gólem v~play-off vyrovnal ve třicáté osmé minutě na 2:2.

Český útočník se podílel i na třetím úspěchu svého týmu, když na začátku třetí třetiny zavezl puk do útočného pásma, navázal na sebe pozornost hostující obrany a následně přihrál volnému střelci Peteru Schaeferovi. Jeho gól ovšem naposledy rozjásal domácí fanoušky. Rozhodující obrat v~utkání se povedl Tampě v~rozmezí padesáti sekund. V~polovině šesté minuty třetí třetiny vyrovnal na 3:3 po samostatné akci Dan Boyle a hned na začátku sedmé už slavil vítězný gól zápasu Martin St. Louis. Ottawa se k~do konce utkání již prakticky k~ničemu nedostala, což dokumentují pouze dvě střely domácích ve třetí třetině.

V~posledním nočním utkání uspěl Anaheim na ledě Calgary. Hosté si vypracovali tříbrankový náskok díky trefám Chrise Kunitze, Scotta Niedermayera a Joffreye Lupula a na začátku druhé třetiny tak Kačeři vedli 3:0. Domácím Plamenům se sice povedlo snížit na rozdíl jediného gólu, když se ve druhé třetině prosadili Jarome Iginla s~Kristianem Huseliusem, ale jelikož třetí třetina skončila nerozhodně 1:1, radovali se z~prvního vítězství v~sérii hosté.

Východní konference:

Ottawa - Tampa Bay 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)

Branky: 5. Smolinski (Varaďa), 38. Havlát, 44. Schaefer (Havlát) - 15. a 47. St. Louis (na první Prospal), 28. Richards, 46. Boyle
Střely na branku: 24:36
Diváci: 19.745
Stav série: 1:1

Západní konference:

Detroit - Edmonton 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Branky: 15. Jason Williams (Lang), 28. Zetterberg - 13. Pronger, 38. Pisani, 39. Winchester, 60. Stoll
Střely na branku: 35:24
Diváci: 20.066
Stav série: 1:1

Nashville - San Jose 0:3 (0:3, 0:0, 0:0)

Branky: 6. Cheechoo, 17. Marleau, 18. Smith
Střely na branku: 25:37
Diváci: 16.707
Stav série: 1:1

Calgary - Anaheim 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

Branky: 30. Iginla, 32. Huselius, 56. Phaneuf (Hamrlík) - 10. Kunitz, 14. S. Niedermayer, 26. Lupul, 48. Pählsson
Střely na branku: 25:20
Diváci: 19.289
Stav série: 1:1

Jan Fait Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme