Domácím týmům se v NHL nedařilo

Ve třetích zápasech finále konferencí hokejové NHL se nedařilo domácím celkům. Ve Východní konferenci Tampa Bay dokázala zvítězit na ledě hokejistů Philadelphie 4:1 a v sérii se ujala vedení 2:1. Stejným poměrem vede ve finále Západní konference Calgary, které však doma v třetím duelu prohrálo se San Jose 0:3.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Utkání ve Filadelfii se lámalo v úvodu třetí třetiny, kdy domácí už po 36 sekundách hry dali gól, kterým snížili na 1:2. Jenže o pouhých 43 vteřin později vrátil Tampě dvoubrankový náskok Vincent Lecavalier, jenž zužitkoval pas Martina St. Louise. Dokonale tak zchladil nadšení domácích, kteří hráli tvrdě do těla a dohrávali všechny souboje. Navíc trefa umlčela bouřlivě povzbuzující publikum. V zápase byl vidět i český obránce Pavel Kubina z Tampy, především ale kvůli třem návštěvám trestné lavice. Čtvrtý zápas se hraje v sobotu znovu ve Filadelfii, série se hraje na čtyři výhry.

Hrdiny třetího finále Západní konference se stali Jevgenij Nabokov, který v brance San Jose zneškodnil všech 34 střel domácího Calgary, a Alexej Koroljuk, který přispěl k vítězství Žraloků ze San Jose 3:0 dvěma góly. Koroljuk, který dal dvě branky v jednom utkání v letošním play off podruhé, zaznamenal oba své úspěchy v posledních dvou minutách zápasu. To už domácí hráli vabank. Čtvrtý zápas série se hraje rovněž v sobotu v Calgary.

Výsledek:

Západní konference:

Calgary - San Jose 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky: 59. a 60. Koroljuk, 28. Damphousse. Střely na branku: 34:24. Diváci: 19.289. Výsledky předcházejících zápasů: 4:3 v prodl., 4:1. Stav série: 2:1.

Východní konference:

Philadelphia - Tampa Bay 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Branky: 41. K. Primeau - 13. Stillman, 16. Fedotěnko, 42. Lecavalier, 49. Richards. Střely na branku: 25:26. Diváci: 19.897. Výsledky předcházejících zápasů: 1:3, 6:2. Stav série: 1:2.

Tomáš Fliegl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme