Dominátor vyhlášen Hráčem týdne

Brankář týmu Detroit Red Wings Dominik Hašek byl vyhlášen Hráčem týdne v zámořské NHL. Prestižní ocenění si český gólman vysloužil především díky dvěma vychytaným nulám v řadě proti San Jose a Chicagu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

V obou případech dovedla Rudá Křídla zápasy k vítězství a s 55 body kralují tabulkám Centrální divize, Západní konference i celé NHL. Podobnou bilancí se nemohl chlubit žádný tým už posledních pět sezón.

19 úspěšných zásahů v pátečním souboji se San Jose znamenalo Haškovu 58. nulu v zámořské kariéře a díky 23 zákrokům včera proti Chicagu je už jen krůček od magické "šedesátky". Povánoční program NHL pokračuje už zítra v noci, a tak je jen otázkou času, kdy se bude pětinásobný držitel Vezinovy trofeje pro nejlepšího gólmana soutěže radovat ze shutoutu číslo 60. Už teď je ale mezi současnými brankáři NHL v tomto ohledu absolutní jedničkou.

Detroitu se letos opravdu nad míru daří. V 37 zápasech si vítězové Stanley Cupu z let 1997 a 1998 připsali 26 výher v základní hrací době, 8 porážek, 2 remízy a jednu prohru v prodoužení. Haškovi se daří i v individuálních statistikách NHL: S průměrem 2,13 obdržené branky na zápas je šestý mezi všemi gólmany a s úspěšností zásahů 91,48% patnáctý. V počtu vítězných zápasů mezi brankáři pak s devatenácti výhrami tabulkám kraluje spolu s torontským Curtisem Josephem a chicagským Jocelynem Thibaultem.

Brankáři v letošní sezóně jednoznačně dominují anketě o nejlepší hráče týdne. Hned na začátku ligy ji vyhrál Roman Turek z Calgary a z 12 dosud udělených titulů jich gólmani převzali hned 8. Za Haškem skončil tentokrát v hlasování jeho anaheimský kolega Jean-Sebastien Giguere.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme