Dominik Hašek uvažuje o návratu do NHL

Vedení hokejového klubu Detroit Red Wings uplatnilo roční opci na olympijského vítěze z Nagana 1998 pro následující sezónu 2003/2004. Dominik tedy nemá nárok stát se volným hráčem a působit v jiném týmu. Loňský vítěz Stanleyova poháru, který se po triumfu rozhodl definitivně odložit hokejovou výstroj se sešel ve Vídni s trenérem Davem Lewisem,ale obsah schůzky zůstal utajen. Na rozhodnutí Rudých křídel netrpělivě čekali ostatní kluby, zvláště pak zástupci Colorada Avalanche a Vancouveru Canucks byli připraveni nabídnout Haškovi zajímavý kontrakt.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Hašek

Dominik Hašek | Foto: Hráči NHL

Šestinásobný vítěz Vezinovy trofeje pro nejlepšího brankáře NHL má zaručen, v případě navrátu do týmu Detroit Red Wings, plat 8 milionů dolarů. "Ponechali jsme si jeho práva a já bych se nyní rád co nejdříve dozvěděl jeho rozhodnutí, ať už bude jakékoli," řekl generální manažer klubu Ken Holland. Haškův agent Rich Winter odmítl všechny spekulace komentovat, jak uvedla agentura AP. Po odchodu Haška podepsal o dva rok mladší Curtis Joseph tříletý kontrakt ve výši osmi milionů dolarů za sezonu a tak drahé brankáře si určitě klub nemůže dovolit. Josephů agent Don Meehan musí počkat na Haškův verdikt a případně se rozhodnout o následném přestupu. Podle spekulací by současná jednička týmu mohla odejít do New Yorku Rangers, Philadelphie či Bostonu. "Jak můžete mluvit o jeho odchodu, když ještě neznáte Haškovo rozhodnutí?" ohradil se Meehan na adresu zámořských komentátorů. A kterého gólmana v týmu by chtěla mít asi největší hvězda Red Wings Brendan Shanahan? "Toho nejlepšího!" vyhnul se odpovědi kanadský útočník. "Nemohu mluvit za ostatní hráče, ale žádného z nich nepreferuji. Uvidíme, jak to dopadne," dodal. Volnými hráči se ode dneška stali Steve Yzerman, Rusové Sergej Fjodorov a Igor Larionov, kteří odmítli nabídky na novou smlouvu od zástupců Detroitu.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme