Doping na Tour de France ohrožuje MS ve Stuttgartu

Nejnovější dopingové skandály, které otřásají cyklistickou Tour de France, ohrožují konání zářijového mistrovství světa ve Stuttgartu. Německo patří k předákům boje proti nedovoleným prostředkům a nechce se mu vynakládat prostředky ze státního rozpočtu na zdiskreditované sportovní odvětví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklistický peloton

Cyklistický peloton | Foto: Jan Rosenauer

Na německé politické scéně stále častěji zaznívá, že by zrušení prestižního šampionátu bylo menším zlem, než mistrovství v dopingem prosáklé cyklistice uspořádat. Za tyto nálady mohou nejen dopingové skandály na Tour, ale taky postup Mezinárodní cyklistické federace UCI.

Ta se jako poslední ze zúčastněných subjektů zdráhá podepsat rozsáhlý balíček protidopingových opatření. Na něm se mimo jiné dohodli německý cyklistický svaz, zemská vláda Bádenska-Württmberska a spolkové ministerstvo vnitra. To dalo UCI ultimátum do dneška a hrozí škrtnutím státního příspěvku na konání mistrovství, což by šampionát prakticky pohřbilo.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme