Dopita převlékne hokejový dres, chystá se do Philadelphie

Hokejista Jiří Dopita bude v příští sezóně oblékat dres Philadelphie v zámořské NHL. Trojnásobný hokejový mistr světa a olympijský vítěz z Nagana podepsal s americkým klubem roční jednocestnou smlouvu s právem další jednoleté opce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Finanční podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, ale sám hráč je označil za vynikající. V kuloárech se hovoří o kontraktu ve výši 1,5 miliónu dolarů ročně a kapitán Vsetína tuto částku zhruba potvrdil. O dvaatřicetiletého robustního hráče, jehož mnozí považují za nejlepšího útočníka mimo rámec NHL, v minulosti marně usiloval Boston, jenž ho v roce 1992 draftoval, a později také New York Islanders a Florida.

Philadelphia získala Dopitova práva před zahájením letošního draftu v Sunrise a vedení klubu údajně vidí jeho místo ve druhé formaci se střelcem Johnem LeClairem. Dopita přiznal, že při rozhodování hrál svoji roli fakt, že ve Philadelphii hájí branku Roman Čechmánek, jeho někdejší spoluhráč z reprezentace i ze Vsetína. A také skutečnost, že klub z Valašska, šestinásobný mistr extraligy, se ocitl ve finančních těžkostech. Generální manažer Letců Bob Clarke si už před několika dny pochvaloval, že získal práva na českého útočníka. Dopitu považuje v uplynulých deseti letech za nejlepšího hráče v Evropě.

Milan Kopp, Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme