Dráhový cyklista Buráň je v keirinu jedenáctý na světě

Pavel Buráň skončil až jedenáctý v keirinu na světovém šampionátu v dráhové cyklistice ve Stuttgartu. Titul získal stříbrný medailista z roku 2001 Laurent Gane z Francie, druhé místo vybojoval obhájce loňského titulu z Kodaně Australan Jobie Dajka. Třetí byl nečekaně Barry Forde z Barbabosu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v dráhové cyklistice

MS v dráhové cyklistice | Zdroj: ČTK

Buráňovi se moc nedařilo už v semifinále, ve které se nechal zavřít mezi soupeři, a zbylo na něj páté, předposlední místo. Podobnou taktickou chybu poté udělal i v jízdě o 7.-12. pozici a skončil hluboko za očekáváním. Obě tato zaváhání ho po závodě mrzela: "Udělal jsem dvě taktické chyby. První mě stála finále, druhá alespoň lepší umístění. Cítil jsem se dobře, postup do finále byl podle mého mínění reálný," přiznal český jezdec, kterého ještě na šampionátu čeká start ve sprintu a v olympijském sprintu.

V závodu žen na 500 metrů s pevným startem potvrdila roli světové jedničky v této disciplíně Běloruska Natalija Cylinská, která zajela skvělý čas 34,078 sekundy a mexickou dráhařku Nancy Reyes Contrerasovou zdolala o téměř půl sekundy. Pro bronz si dojela Ťing Cchuej-chua z Číny, Česká republika tuto disciplínu neobsadila.

Stíhací závod mužů na čtyři kilometry vyhrál Angličan Bradley Wiggins. Ve finále dlouho vedl před rokem druhý Luke Roberts z Austrálie, ale v posledním kilometru dokázal Wiggins vystupňovat tempo a dojel si pro svoji první medaili na MS v individuálním závodu.

Výsledky - MS v dráhové cyklistice:

Muži:

Keirin: 1. Gane (Fr.), 2. Dajka (Austr.), 3. Forde (Barb.), 4. Wolff (Něm.), 5. Bourgain (Fr.), 6. Jamada (Jap.), ...11. Buráň (ČR)

Stíhací závod jednotlivců na 4 km - finále: Wiggins (Brit.) 4:18,586 - Roberts (Austr.) 4:19,306, o 3. místo: Escobar (Šp.) 4:21,219 - Manning (Brit.) 4:22,461

Ženy:

500 m s pevným startem: 1. Cylinská (Běl.) 34,078, 2. Contrerasová (Mex.) 34,516, 3. Ťing Cchuej-chua (Čína) 34,746, 4. Hijgennarová (Niz.) 34,763, 5. Ťiang Jung-chua (Čína) 34,874, 6. Muenzerová (Kan.) 34,861

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme