Druhý penaltový rozstřel v řadě Španělé nezvládli

Třetími čtvrtfinalisty fotbalového mistrovství světa jsou po Němcích a Brazilcích domácí hráči Koreje, kteří se proti Španělsku ve čtvrtfinále vytáhli v penaltovém rozstřelu a po bezbrankovém utkání zvítězili nakonec díky trefě Hing Myung-Boa v páté sérii. Ambiciózní evropský celek, pro který je konec ve čtvrtfinále zklamáním, tak nezopakoval penaltový úspěch z osmifinále proti Irsku. Korejci se v duelu o postup do finále střetnou v úterý 25. června v Soulu s Německem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jihokorejská vlajka

Jihokorejská vlajka | Foto: CIA

Gól do španělské sítě domácí tým sice v dnešním utkání v Kwangdžu nedal, ale po bezbrankovém průběhu byl úspěšnější v penaltovém rozstřelu v poměru 5:3. Poprvé v historii šampionátů je tak v semifinále tým z jiného kontinentu než z Evropy nebo Jižní Ameriky. O všem rozhodla neproměněná penalta z kopačky Joaquína. Španělský záložník poslal míč doprostřed branky, kde si na něj počkal brankář I Un-če. Ambiciózní evropský celek, pro který je konec ve čtvrtfinále zklamáním, tak nezopakoval penaltový úspěch z osmifinále proti Irsku. Absence střelce Raúla, zaviněná zraněním třísel, si vyžádala ve španělské sestavě řetězec změn. K Morientesovi se na hrot posunul ze středu pole Valerón, jehož místo zaujal Helguera a uvolnil v obraně prostor pro Nadala. Svalové problémy Luíse Enriqueho pustily na hřiště Joaquína a v sestavě nebyl ani Juanfran, místo něhož podruhé na šampionátu nastoupil Romero.

Výsledek čtvrtfinále:

Španělsko - Korea 0:0 po prodloužení, na penalty 3:5
Rozhodčí: Gandúr (Egypt) - Tomusange (Uganda), Ragoonath (Trinidad).
ŽK: De Pedro - Ju Sang-čul.
Diváci: 42.114.

Sestavy:

Španělsko: Casillas - Puyol, Hierro, Nadal, Romero - Joaquín, Helguera, Baraja, De Pedro (70. Mendieta) - Valerón (80. Luís Enrique), Morientes.
Korea: I Un-če - Čche Džin-čchol, Hong Mjong-po, Kim Te-Jong (90. Hwang Sun-hong) - Song Čong-kuk, Kim Nam-il (32. I Ul-jong), Ju Sang-čul (60. I Čon-su), Pak Či- song, I Jong-pchjo - An Čung- hwan, Sol Ki-hjon.

Vojtěch Bidrman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme