Dva čeští kulturisté byli na MS pozitivní na dopink

Dva čeští kulturisté měli pozitivní dopinkové testy na listopadovém mistrovství světa v Kuala Lumpuru. Radek Suchomel musel za užití diuretik vrátit stříbrnou medaili ve váze do 80 kg a v devadesátce přišel Richard Čada o bronz na základě zjištění anabolických steroidů. Oba kulturisty pravděpodobně čeká dvouletý zákaz činnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Suchomel vybojoval čtrnáct dnů před světovým šampionátem titul mistra Evropy v Lausanne. „Byl testován a prošel,“ řekl Pešát. „Ale na mistrovství světa odhalili v jeho moči furosemid, diuretikum na odvodnění,“ vysvětlil Pešát. Anabolické steroidy metenolon a boldenon dopinkoví komisaři našli u Čady. „Tvrdí, že to jsou věci, o kterých nikdy neslyšel,“ řekl Pešát.

Podle prezidenta českého svazu bylo letos na mistrovství Evropy dvanáct dopinkových hříšníků a na světovém šampionátu ještě o dva více. „Hodně Rusů a dále Španělé, Italové, kulturisté z Bolívie nebo Palestiny,“ vypočítal Pešát.

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme