Dva německé kluby nechtějí své brazilské hvězdy pustit na LOH do Pekingu

Až u Sportovního soudního dvora zřejmě skončí spor dvou brazilských fotbalistů s jejich německými zaměstnavateli. Hvězdní hráči Diego a Rafinha chtějí za každou cenu odcestovat na olympijské hry Do Pekingu. Jejich týmy, Werder Brémy a Schalke 04, jsou kategoricky proti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beijing 2008 - logo

Beijing 2008 - logo | Foto: beijing2008.cn

"Je to pro všechny strany nejlepší řešení. Takový tanec mezi vejci si už dál nemůžeme dovolit," tvrdí brémský manažer Klaus Allofs. Jeho svěřenec a jedna z největších hvězd bundesligy Diego alespoň se svým zaměstnavatelem normálně komunikuje.

Jeho kolega Rafinha ale vykopal válečnou sekeru a členům vedení Schalke, kteří mu chtěli předat o dopis o vývoji právní situace, ani neotevřel. Pokud se Rafinha dnes ani zítra neobjeví na klubovém soustředění, hrozí mu od Schalke pokuta v astronomické výši 25.000 eur za každý zameškaný den.

Nejen v Německu se snáší ostrá kritika na světovou fotbalovou federaci FIFA, která nejasnými směrnicemi ohledně startu na olympiádě vytvořila chaos, kdy se hráči i kluby cítí být v právu. Dva bundesligové týmy své svěřence pro Peking uvolnily.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme