Edmonton je krůček od finále Stanley Cupu

Hokejisty Edmontonu dělí jediné vítězství od postupu do finále Stanley Cupu. Oilers vyhráli i třetí zápas finále Západní konference play off NHL, když na domácím ledě porazili Anaheim 5:4, a vedou v sérii už 3:0 na zápasy. Čtvrtý duel je na programu ve čtvrtek v Edmontonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Divoká přestřelka ve třetí části předchozí na góly chudý průběh zápasu bohatě vynahradila. Během prvních pěti minut Edmonton navýšil vedení na 4:0, ani to mu ale málem na vítězství nestačilo. Hosté třemi brankami utkání zdramatizovali a sahali po vyrovnání. V 55. minutě ale zařídil pátý gól nejlepší střelec Oilers v play off Fernando Pisani. Teemu Selänne necelé dvě minuty před koncem už pouze snížil.

Edmonton, který skončil v základní části na posledním postupovém místě, vyhrál už sedmý zápas v play off za sebou a míří k senzačnímu postupu do finále Stanley Cupu, kde se naposledy představil před 16 lety. Všechny tři výhry nad Anaheimem vybojovali Oilers navzdory tomu, že byli v každém utkání pasivnější ve střelbě, v úterý prohráli na střely dokonce 22:38.

Třetí zápas finále Západní konference play off NHL:

Edmonton - Anaheim 5:4 (1:0, 0:0, 4:4) Branky: 14. Petersen, 43. Peca, 44. Staios, 45. Pronger (Špaček), 55. Pisani - 50. a 59. Selänne, 48. O'Donnell, 52. Kunitz. Střely na branku: 22:38. Diváci: 16.839. Stav série 3:0.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme