Edmonton září

Hokejisté Edmontonu vyřadili v druhém kole play off zámořské NHL San Jose, když v šestém utkání zvítězili 2:0. Celou sérii tak vyhráli 4:2 na zápasy a poprvé po čtrnácti letech si tak zahrají finále Západní konference. Jejich soupeřem bude Anaheim.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL

Edmonton sérii se San Jose dokonale otočil, když po porážkách v úvodních dvou zápasech vyhrál čtyřikrát za sebou. Šestý duel se hrál v bouřlivé atmosféře vyprodané edmontonské haly Rexall Place. Téměř sedmnáct tisíc fanoušků hnalo Oilers za vítězstvím. První a rozhodující gól vstřelil v 9. minutě Michael Peca, pojistku přidal osm a půl minuty před koncem třetí třetiny Shawn Horcoff. Hrdinou středečního zápasu, do něhož kvůli zranění znovu nezasáhl český útočník Radek Dvořák, byl brankář Dwayne Roloson, který zlikvidoval všech 24 střel soupeře a poprvé v kariéře vychytal čisté konto v play off.

Ze čtyř klubů, které ještě zůstávají v boji o Stanley Cup, je Edmonton jediným, který triumf v play off NHL v minulosti už vybojoval. Naposledy se Oilers radovali v roce 1990.

Šestý zápas druhého kola play off NHL:

Západní konference:

Edmonton - San Jose 2:0 (1:0, 0:0, 1:0) Branky: 9. Peca, 52. Horcoff. Střely na branku: 26:24. Diváci: 16.839. Konečný stav série 4:2.

Filip Grim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme