ELH: Litvínov si upevnil vedení, na druhé Vítkovice se dotáhla Sparta

Ve šlágru 34. kola hokejové O2 extraligy zvítězil první Litvínov na ledě druhých Vítkovic 5:2 a zvýšil svůj náskok v čele tabulky na sedm bodů. V souboji o třetí příčku porazila Sparta Pardubice 5:1 a za Vítkovicemi už zaostává jen vinou horšího skóre.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

HC Litvínov

HC Litvínov

Vítkovice Steel - Litvínov 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)

Největším tahákem 34. kola byl souboj prvních dvou týmů tabulky. Litvínov přijel do Vítkovic sice se čtyřbodovým náskokem, ale s vědomím nelichotivé bilance. Chemici v Ostravě nedokázali vyhrát celých dvanáct let, během kterých se se svým soupeřem střetli šestadvacetkrát. Hosté přijeli s pozornou obranou a dařilo se jim v přesilovkách. Naopak domácí nedokázali proměnit ani dvouminutovou početní výhodu pěti proti třem. Chemici o své výhře rozhodli už v první třetině, kdy se ujali vedení a na vyrovnání Vítkovic odpověděli dvěma rychlými góly. Účelnou hrou založenou na poctivém bránění pak utkání dovedli k zasloužené výhře 5:2, díky které navýšili svůj náskok v čele extraligové tabulky už na sedm bodů.

Branky a nahrávky: 12. Kvapil (Burger), 37. Ondřej (Klimek) - 3. Jánský (Skuhrovec, Šinkovič), 15. V. Hübl (Kubinčák), 16. Branda (Jenáček), 35. J. Černý (Reichel, Šlégr), 51. Kubinčák (V. Hübl). Rozhodčí: Hradil - Chytil, Bryška. Vyloučení: 4:9, navíc Kroupa (Litvínov) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 8077.

Sparta Praha - Moeller Pardubice 5:1 (0:0, 2:1, 3:0)

V přímém souboji o třetí příčku přivítala Sparta Pardubice. Hosté vstoupili do utkání aktivně a po bezbrankové první třetině se také ujali vedení. Domácí ale dokázali rychle vyrovnat a na přelomu druhé a třetí třetiny rozhodl dvěma góly sparťanský střelec Petr Ton. Sparta pak přidala ještě dvě branky. V přesilové hře pěti proti třem se trefil Gulaši, minutu před koncem završil skóre zápasu na konečných 5:1 Látal. Sparta tak svého soupeře přeskočila v tabulce a je třetí jen o skóre za Vítkovicemi. Branky a nahrávky: 24. Jerofejevs (Kratěna), 39. Ton (D. Výborný), 43. Ton (D. Výborný), 51. Gulaši (Vykoukal, Ton), 59. Látal (Langhammer) - 21. Pivko (Divíšek, Snopek). Rozhodčí: Turčan - Polonyi, Kreuzer. Vyloučení: 8:9, navíc Kratěna 10 min. a do konce utkání - Píša 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 7938.

RI Okna Zlín - Geus Okna Kladno 4:6 (2:3, 1:0, 1:3)

Hosté šli hned v úvodu zápasu do dvoubrankového vedení, to ale brzy dokázali ztratit. Na začátku třetí části dokonce prohrávali 3:4. V závěru se jim však povedl skvělý obrat a i díky dvěma Paterovým gólům v rozmezí 83 vteřin vezou ze Zlína tři body za výhru 6:4.

Branky a nahrávky: 9. Galvas (Leška), 17. Köhler (Hamrlík, Leška), 40. Leška (Köhler, Galvas), 42. Záhorovský (Balán) - 2. Kuchler (Stieler), 7. Martin Procházka (Diviš, Nádašdi), 16. Kuchler (V. Novák, Pavlas), 46. V. Novák (Hájek, Novotný), 58. Patera (Hájek, Martin Procházka), 59. Patera (Hájek). Rozhodčí: Polák - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:6, navíc F. Čech - Hořava oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4651.

Mountfield České Budějovice - Oceláři Třinec 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Budějovičtí předvedli nevýrazný výkon a po sedmi domácích výhrách lacino odevzdali body Třinci. Po druhém gólu opustil branku Turek a vystřídal ho Kovář, změnu obrazu hry to ale nepřineslo. Oceláři přidali další dvě branky a Čechmánek se mohl radovat z čistého konta.

Branky a nahrávky: 9. Peterek (D. Květoň, Malec), 26. Výtisk (Peterek, D. Květoň), 45. Peterek (Martynek, D. Květoň), 58. V. Polák (Gureň, Sekeráš). Rozhodčí: Kubeš - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 7:7, navíc Duda (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 5398.

Lasselsberger Plzeň - Slavia Praha 5:4 v prodl. (0:2, 2:0, 2:2 - 1:0)

Domácím se vstup do utkání nepovedl, prohrávali 0:2 a pak 2:3. Co se nepovedlo v úvodu, dohnali plzeňští na konci. Ve třetí třetině převedli úspěšný obrat a i když jim výhru 4:3 v řádné hrací době sebral vyrovnáním tři minuty před koncem Slávista Beránek, dokázali rozhodnout alespoň v prodloužení, když se trefil Kracík.

Branky a nahrávky: 29. Matějovský (Kracík), 34. Benák (Vlasák, M. Straka), 49. Tomas (Vlasák, M. Straka), 54. Fabuš (Kracík, Matějovský), 62. Kracík (Matějovský, Smrek) - 12. Červenka (Bednář, Kadlec), 17. D. Hruška (Kadlec, Beránek), 44. Beránek (D. Hruška), 57. Beránek (Bednář, D. Hruška). Rozhodčí: Minář - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 8:7, navíc Dvořák - Doležal oba 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 7760.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme