Eliáš se vrátil a pomohl přihrávkou k výhře Devils

Hokejista Patrik Eliáš má za sebou po dlouhé pauze způsobené onemocněním žloutenkou obnovenou premiéru v zámořské NHL Český útočník pomohl New Jersey jednou asistencí k výhře 3:0 nad Floridou a byl také hned vyhlášen první hvězdou zápasu. Václav Prospal rozhodl gólem v prodloužení o výhře Tampy na ledě New Yorku Rangers 1:0.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš - ďábelský Čech

Patrik Eliáš - ďábelský Čech | Foto: Miroslav Konvalina

Patrika Eliáše v East Rutherfordu přivítalo deset tisíc fanoušků ovacemi. Trenér Lamoreillo třebíčského rodáka zařadil do útoku ke Scottu Gomezovi a Brianu Giontovi, který vsítil dva góly. Na jednom z nich se přímo podílel český útočník. Po osmiměsíční absenci strávil na ledě více než patnáct minut. Návrat mohl okořenit i gólem, jenže ve vyložené šanci ho vychytal Luongo. Podle zámořských médií předčil hokejista Patrik Eliáš při svém návratu na led veškerá očekávání. A byl také hned vyhlášen první hvězdou zápasu. V hale v Meadowlands jej zdravil transparent s nápisem "Vítej zpátky, Patriku!". I když byly ochozy zaplněné jen zpola, necelých jedenáct tisíc fanoušků dokázalo vytvořit pěkný randál. "Pa-tty, Pa-tty," skandovali po zápase. Český centr naskočil do zápasu skoro po roce, naposledy nastoupil v únoru za ruský Magnitogorsk. Pak v jedné restauraci chytil žloutenku, přišel o zlatý šampionát ve Vídni a nyní zmešká i olympiádu v Turíně. Spoluhráči si jeho přínos pochvalovali. Brankář Martin Brodeur měl radost, že tým konečně pracoval, jak měl, a že on konečně udržel čisté konto. Stalo se tak po 32 zápasech, což je pro něj nejdelší čekání od roku 1993, kdy Brodeur v New Jersey začal působit.

Diváci v newyorské Madison Square Garden se dočkali gólu až v prodloužení. K jejich nelibosti ho dosáhl Prospal, díky němuž vyhráli obhájci trofeje na ledě Jágrových Rangers 1:0. Český reprezentant se prosadil po parádní individuální akci.

Ani dvaadvacet zákroků Tomáše Vokouna tentokrát nestačilo na body Nashvillu v Coloradu, Laviny vyhrály 3:0. Naopak protějšek českého olympionika David Aebischer vychytal nulu a v nepříliš vydařené sezoně se konečně radoval z pozitivních reakcí denverských fanoušků.

Na vystoupení pittsburghského mladíčka Sidneyho Crosbyho byla zvědava do posledního místečka zaplněná aréna Bell Centre. A největší talent kanadského hokeje současnosti fanoušky Montrealu, kam byl v roce 1984 draftován jeho otec Troy, nezklamal. Nejprve první střelou zápasu otevřel skóre, později docílil vítězného gólu, který byl už jeho jednadvacátou trefou v soutěži. Jeho celek vedl už 3:0, na to ale Canadiens odpověděli dokonce čtyřmi zásahy. Závěr už ale patřil hostům. Gól a asistenci zaznamenal domácí Jan Bulis. Porážku nejslavnějšího klubu ligy neodvrátil ani gólový pas Radka Bonka, který se vrátil na led po jedenáctizápasové absenci způsobené zraněnými třísly.

Detroit před vlastním publikem sice vyslal na minnesotského mága v brance Dwayna Rolosona 45 střel, z nich se ale ujaly jen dvě. Hosté tak ve městě motorů vyhráli i díky gólu Filipa Kuby 4:2, ačkoliv na Osgooda v kleci Red Wings vystřelili o třiadvacet ran méně než soupeř. Brankář Wild potvrdil, že má životní formu, přestože se o něho před utkáním pokoušela chřipka.

Aleš Hemský asistoval u výhry Edmontonu nad Chicagem 5:0. Hosté se museli obejít bez suspendovaného Jaroslava Špačka. Radim Vrbata odehrál v dresu Blackhawks druhý zápas a během dvanácti minut na ledě si připsal dva záporné body za inkasované góly při jeho přítomnosti na ledě.

Výsledky úterních zápasů:

New York Rangers - Tampa Bay 0:1 v prodl. (0:0, 0:0, 0:0 - 0:1)

Branka: 64. Prospal
Střely na branku: 36:20
Diváci: 18.200

Montreal - Pittsburgh 4:6 (1:3, 3:1, 0:2)

Branky: 20. Bulis (Bonk), 23. Begin, 26. Souray (Bulis), 27. Ferland - 5. a 42. Crosby, 39. a 55. Ouellet, 11. Endicott, 14. Talbot
Střely na branku: 33:36
Diváci: 21.273

New Jersey - Florida 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 10. a 33. Gionta (na druhou Eliáš), 58. Langenbrunner
Střely na branku: 25:16
Diváci: 10.039

Detroit - Minnesota 2:4 (0:2, 1:0, 1:2)

Branky: 27. a 58. Hölmström - 6. Zjuzin, 7. Kuba, 49. Rolston, 59. Daigle
Střely na branku: 45:23
Diváci: 20.066

Colorado - Nashville 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky: 16. Boughner, 36. Clark, 60. Tanguay
Střely na branku: 25:32
Tomáš Vokoun odchytal za Nashville celé utkání, čelil 24 střelám, dvakrát inkasoval a úspěšnost zásahů měl 92 procent
Diváci: 18.007

Edmonton - Chicago 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Branky: 26. a 29. Pisani, 3. Horcoff (Hemský), 32. Smyth, 58. Rita
Střely na branku: 29:23
Diváci: 16.839

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme