Eliášovi se stále daří

Patrik Eliáš po svém návratu do zápasového kolotoče NHL válí a v New Jersey z toho musí mít radost. Vždyť český forvard pomohl Ďáblům ke čtvrté výhře v řadě. Tentokrát se na domácím ledě podílel dvěma asistencemi na vítězství nad Letci z Philadelphie v poměru 3:0. Skvělou formu prokazuje před olympijským turnajem v Turíně Slovák Marek Svatoš. V dresu Colorada zaznamenal svůj letošní druhý hattrick a měl největší podíl na výhře Laviny 6:1 proti St. Luis Blues.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Patrik Eliáš

Patrik Eliáš | Foto: Miroslav Konvalina

Skóre souboje týmů z Atlantické divize otevřel v patnácté minutě přesilovkový gól Zacha Parise. Ten dorazil střelu Briana Gionty, jehož od modré do šance vybídl právě Eliáš. Ve druhém dějství šli domácí do dvoubrankového vedení a opět trefou v početní převaze. Postaral se o to Jamie Langenbrunner. Utkání z brankového hlediska ukončila Eliášova akce, když od mantinelu našel připraveného Gomeze. Patrik Eliáš zatím zaznamenal alespoň bod v každém zápase po dlouhé herní odmlce, kterou zavinila nepříjemná žloutenka. Čtyřzápasová vítězná šňůra, na níž se české pravé křídlo významně podílelo, je pro New Jersey nejdelší v této sezoně. Velkou zásluhu na úspěchu proti Philadelphii měl také kanadský gólman Martin Brodeur, který si připsal druhé čisté konto v letošní sezoně. Tím se dostal před legendu Tonyho Esposita a zároveň na sedmé místo v historické tabulce vychytaných nul.

Slovenský nováček Marek Svatoš prakticky sám zařídil výhru Colorada na St. Luis. Díky třem trefám si ve střelecké tabulce polepšil už na pětadvacet zásahů. Po úvodní dvacetiminutovce vedlo Colorado díky brankám beka Briseboise a Svatoše 2:0. Na začátku druhé části se Bluesmanům naskytla šance na zkorigování skóre, ale ve dvojnásobné přesilovce dokázali pouze jednou vystřelit a právě tato promarněná šance je musela hodně mrzet. V polovině utkání totiž opět agilní Svatoš zvýšil už na 3:0 a v poslední třetině domácí St. Luis úplně rozebrali a třemi góly potvrdili pátou výhru v řadě. Nic na tom nemohla změnit ani kosmetická úprava v podobě trefy hostujícího Gamacheho.

Brankářská jednička Dallasu Stars Marty Turco se v posledních duelech nepotkal zrovna se zářivou formou, takže v střetnutí na ledě Minnesoty Wild dostal od začátku příležitost náhradník Johan Hedberg. A byl to hlavně on, kdo se zasloužil o těsnou výhru 2:1, když dokázal zlikvidovat dvacet pět střeleckých pokusů domácích hokejistů. Jedinou slabou chvíli si vybral hned v sedmé minutě, kdy nedokázal odehrát nahození Briana Rolstona, což potrestal úvodním gólem Randy Robitaille. Díky šikovné teči Jere Lehtinena na začátku druhé třetiny a šťasnému odrazu Boucherovy střely dokázaly Hvězdy vývoj utkání otočit ve svůj prospěch.

Výsledky pondělních zápasů:

New Jersey - Philadelphia 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) Branky: 15. Parise (Eliáš), 32. Langenbrunner, 49. Gomez (Eliáš).
Střely na branku: 16:22.
Diváci: 16.015.

Minnesota - Dallas 1:2 (1:0, 0:2, 0:0) Branky: 7. R. Robitaille - 22. Lehtinen, 32. P. Boucher.
Střely na branku: 26:26.
Diváci: 18.568.

Colorado - St. Louis 6:1 (2:0, 1:0, 3:1) Branky: 15., 29. a 54. Svatoš, 14. Brisebois, 50. Brunette, 57. Tanguay - 52. Gamache.
Střely na branku:
36:28. Diváci: 18.007.

Anaheim - Los Angeles 6:2 (2:1, 2:1, 2:0) Branky: 29., 36. a 54. Hedström, 6. Getzlaf, 13. McDonald, 52. Kunitz - 8. Conroy, 21. Višňovský.
Střely na branku: 27:43.
Diváci: 17.174.

Jiří Kalemba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme